Oznámení druhého těhotenství zaměstnavateli. Jak to formulovat?

13. únor 2020

Hezký den, maminky. Prosím o radu.
Jsem na RD s prvním synem, kterému je 2,5 roku. RD mám do půlky července 2020.
Jsem teď podruhé těhotná a termín zatím vychází na 1.8. 2020. Na MD s druhým dítětem bych tedy měla nastoupit cca v půlce června.
Chtěla bych dát včas vědět zaměstnavateli (resp. personálními odd.), aby se mnou nepočítali - ne až na poslední chvíli.
Chci to poslat doporučeně (abych měla doklad) a nevím jak moc oficiální by to mělo být. Jak to formulovat?
Nevím ještě přesné termíny porodu ani nástupu na MD.
Už bych ráda dala vědět kamarádkám a kolegům, že jsem těhotná ale nechci dřív,než to budou oficiálně vědět v práci (asi iracionální strach, ze by mě mohli vyhodit nebo nějak vyšachovat).
Z toho důvodu zákládám tuto diskuzi anonymně, mám tady kolegyně 😉
Moc děkuji za vaše zkušenosti a připomínky.

týdnů p

eviicka
13. únor 2020

Já myslím že v tvém případě o nic nejde, ani nevím, jak by tě mohli vyšachovat, když ti MD začne před ukončením RD. Já to nijak oficiálně vědět nedávala, věděla jsem že to tam doputovalo přes jednu osobu (s mojim souhlasem), tak jsem to jen e-mailem potvrdila. První těhotenství jsem také oznámila ústně bez dokladu.

leilinka1234
13. únor 2020

Až moc oficialit ne? Pracuji ve velké firmě. Otěhotněla jsem s první, nahlásila to po prvním screeningu nadřízenému a hotovo. Pak jsem otěhotněla podruhé, zašla jsem na mzdovku a řekla, že si rodičovskou prodloužím ještě o 3 roky. Vše ok a bez problémů.

j.a.n.i
13. únor 2020

Taky nechapu k cemu mit doklad o oznameni. Ja bych tam nejspis zavolala.