Milé děvčata chci se zeptat, jsem OSVČ, mimi čekám za 5 měsíců ,nechci pak platit zálohy na SP a ZP jelikož už 2 měsíce před porodem nebudu pracovat a pak dále asi půl roku.Jestliže tedy pozastavím živnost co z toho plyne? Budu platit jen SP? Co kdybych se nahlásila na úřad páce? Pak bych nemusela platit ani jedno předpokládám.Dostala bych z ÚP nějaký příspěvek řekněme ty dva měsíce před porodem, tušíte někdo? 🙂))Díky moc.
@nevesta2009 No, to záleží, jak dlouho jsi OSVČ, pokud déle jak rok, tak bys měla na podporu nárok.
@nevesta2009 ked pozastavis zivnost, tak mozes ist na UP a podporu by si dostavat mala tych 5m...ale samozrejme ako pise jani vyssie, zalezi od toho, kolko si bola OSVC...ked si na UP, neplatis ziadne odvody
OSVČ jsem asi 4 roky to je v poho......Diky jeste se poradím s účetní 🙂)
@j.a.n.i 7 měsíc tehu je překážkou v práci 🙂
@nevesta2009 ale zpět k tobě...neplatis si nemocenské? To je dle mého mnohem lepší řešení...nastoupit na nemocenskou...to pak také neplatis žádné zalohy
Holky nemocenskou si neplatím....účetní mi řekla že už bych to stejně nestihla aby se to vyplatilo tak tomu nějak nerozumím.Nicméně ani nehodlám trčet doma kvůli kontrolám....vozím syna do školy a na kroužky a táááák 🙂)
na nemocenskou ti to neda?