Maminky, které jste OSVČ měly jste neschopenku, kam mám prosím poslat ten modrý papír od dr.?
Pokud si platíš nemocenskou, tak na sociálku, musím Tě však upozornit, že pokud Ti byla vystavena, aniž bys byla účastna a nem. poj., tak Ti kontrola může přijít. Je nějak podle nového zákona možnost nem. doplatit a nemocenskou pobírat, snad prý i zpětně. Já jsem si ji vystavovat nenechala
@magdalenax Papír s modrým pruhem ale není pro sociálku, ten je pro zaměstnavatele, takže OSVČ je sám sobě zaměstnavatelem a tedy ho nikam neposílá... A ne není možné nemocenské doplatit, právě aby se to nezneužívalo.
Napsala jsem Ti jen to, co jsem se dozvěděla při kontrole, nic víc. Jo, a mimochodem, oni dvoje papíry - neschopenky, kvůli osvč tisknout nebudou
@magdalenax A píšu snad někde něco takového? Pouze jsem napsala, že ta část s modrým pruhem se na sociálku neposílá a tedy není důvod aby ji tam posílala.
To jo, to máš pravdu. Ale ,myslím si, že zakladatelka není pojištěna na nemocenskou, tak je to jedno
@j.a.n.i Promiň, popletla jsem si nick
@magdalenax Tak to netuším a i se přiznám, že jsem to neřešila, každopádně pokud jo, tak bude na OSSZ pak posílat tu část s červeným pruhem 🙂
@j.a.n.i Ano, to jo, to máš pravdu Jani
Jsem pojištěná a mám nárok na dávky od 15. dne nemoci. Takže papír nikam neposílám a na zdravotní pojišťovně nic nehlásím? Jak je to vlastně s vystavováním faktur během PN? Potřebuji zaslat faktury ještě za práci, která už proběhla.
Založit do šuplíku...