Odečtení daní

ivuse20
30. bře 2017

Ahoj, jsem v tom úplný nováček takže bych potřebovala někoho zkušeného, aby mi poradil s tímto problémem.
Když jsem byla v práci podepsat daně vyjeli po mě, že tam nemají celou dokumentaci tak jsem si stále trvala na svém že mají, tak teda všechno měli. Toto se stalo asi třikrát! Když jsem odcházela s papírem o evidenci tak se ptám "A máte tu všechno? Nechcete něco ještě přinést?" a paní mi říká "Nene máme všechno" tak teda odcházím, že budu mít klid. Teď mi ale volal přítel z práce, že jim tam něco chybí tudíž mi daně neudělají. Už to ve mě vřelo tak se ptám? Tak mi říká, že se byl zeptat a že prý papír o studiu. Tak si říkám jak je to možné? Všechno co chtěli tak jsem jim donesla, jestli chtěli i potvrzení o studiu tak ho tam mají někde taky - což upřímně si nevzpomínám zda ho chtěli! Ale. Jak je možné že mají v papírech takovej bordel? Jak je možné že 3x nařknou jednoho člověka že nemá vše v pořádku a přitom to nemají v pořádku oni?!

Prý si to budu zařídit sama na finančáku, tudíž: Pošlou mi zpětně potvrzení studia i když jsem studovala asi před dvěma lety?

-- Školu jsem nedodělala ze zdravotních a trochu i osobních důvodů tudíž nemám dochozený jeden celý rok

lekra
30. bře 2017

Daňové přiznání se dokládá za rok 2016, jestli jsi studovala před více jak dvěma lety, tak je to jedno.

ivuse20
autor
30. bře 2017

Asi dva roky - nejsem si jistá. Na datumy já moc nejsem. Hlavně když už je to takhle delší dobu - končila jsem prosinec 2015 nebo začátkem ledna 2016 to si právě nejsem jistá

verusch
30. bře 2017

@ivuse20 určitě mas lepsi si zajit na financak a udelaji tito tam reknou coti chybi mela jsem podobny problem v praci v loni taky mi tvrdily ze maj8 vse a pak snich vypadlo ze nemaji 9 mesicu dolozenych kdy jsme byla jako student...nakonec kdyz jsem to po 4 dnech donesla rekla mi ze mi to neudela uz ...od te doby si vezmu z prace papiry a udelam sito sama na financaku

j.a.n.i
30. bře 2017

@ivuse20 Aha, takže ty ani nevíš, kdy si skončila stuium, ale zaměstnavatele osočuješ z toho, že má v tvých papírech bordel... ty máš donést všechny papíry, které chceš uplatnit do daní, co nepřineseš, smůla, zaměstnvatel to tam nezahrne a ne aby tě milostivě prosil, že máš dodat ještě to a to.

verusch
30. bře 2017

@j.a.n.i pokud vim tak ti zamestnavatel dane nemuze udelat pokud nema dolozeny cely rok neco jineho je ldyz dam nedas treba odbery z krve nebo nejaky dar to zapomenes tak to ti tam neda to je tvoje chyba

ivuse20
autor
30. bře 2017

Jani, já tam odevzdávala papír z pracáku ve kterém bylo napsáno od kdy do kdy jsem na pracáku byla. Tam jsem končila v březnu 2016. A vzhledem k tomu že opravdu nevím co se do daní dává a co ne tak to nemůžu nosit. Navíc jsem se zeptala jestli ještě něco chtějí a řekli mi že je všechno v pořádku. Další věc, vždy když něco potřebují vyvěsí to na nástěnku.

Teď už vím, že školu jsem ukončila 4.1. 2016

j.a.n.i
30. bře 2017

@verusch Pokud nemám zdanitelné příjmy, tak nemám co k nim dokládat.

verusch
30. bře 2017

@j.a.n.i ano ale ja to pochopila od autorky tak ze mela nejake mesice co studovala a pak sla pracovat v tom pripade musi dokazat ze byla treba 2 mesice v to. Danem roku student a pak ze pracovala...

sugarplum
30. bře 2017

@ivuse20 proto tedy musíš donést potvrzení o studiu, že trvalo do 4.1.2016 (to za tebe platila sociální pojištění škola), pak ti na to hned musí navazovat úřad práce a pak hned zaměstnání. Musíš mít prostě doložený celý rok..

ivuse20
autor
30. bře 2017

A to si myslím, že mám protože to jsme jednou řešili už. Což nejsem jediná u koho mají bordel v papírech už jsem slyšela o více lidech. Hold si zajdu na finančák a pak do práce zjistit co tam ještě "nemají". Všem díky

houpacikonik
30. bře 2017

Jako účetní žasnu. Příště se zkuste domluvit v zaměstnání bned, zda vám daně udělají nebo si rovnou najdete schopnou účetní, která vše vyřídí za vás. Dávám klientům písemný soupis, co mají doložit, případně pomůžu.

j.a.n.i
31. bře 2017

@sugarplum A proc by musela mit dolozeny cely rok? Ani studium, pokud nechci uplatnit slevu na studenta, ani registrace na up nema s danemi nic spolecneho a ani nic neprokazuje.