Holky, máte za sebou odborné zkoušky způsobilosti ČNB? Jak dlouho jste se na ně učily?
@misulka84 U jaké akreditované osoby budeš dělat? Já mám dobrou zkušenost s ČAP (pojištění) a ČBA (teď ta penzijka), obě mají fajn aplikaci do mobilu plus se samozřejmě dají dělat testy na internetu, jsou tam i nějaké elearningy. Zkoušky samotné se pak dělají na tabletu a člověk hned ví, zda udělal nebo ne.
Kolega dělal zkoušky z úvěrů u EFPA, ti neměli aplikaci (ale třeba se to od té doby změnilo) a zkoušky se dělaly papírově (nedávno jsem se dívala, že by to tak mělo být stále), výsledek se dozvěděl až na druhý den. To by mě šlehlo 😀 😀
Kdy se na ně chystáš?
A z ceho?Mam kapitalove trhy a zakon o spotrebitelskych uverech..pojisteni co jsem koukala mi prislo nejlehci..Asi 600 otazek jen to ma.Nejvic jsem se ucila ty kapitalove trhy,protoze to je pro me jak v cinstine😅takze asi 14dni jsem si delala testy...2x,prvni pokus jsem nedala,tomu rikame jen zkusit atmosferu😂😂
@zednice Bavíme se o pojištění. Počet otázek závisí na variantě, 600 má I. - životka. Ta IX., kterou jsem dělala já, má 1460 otázek. Spotřebáky dělal kolega a byly jednodušší než pojištění, na tom se nás shodlo víc.
Já se teď učím na penzijka, na zkoušku jdu v úterý. To je úplná pohoda, jen 450 otázek a jednoduché případovky. Ale nesmím to zas podcenit 🙂 Kapitálové trhy bych dělat nechtěla, taky je to pro mě španělská vesnice.
@bla23 Nebyla jsem tázána, ale snad můžu odpovědět. Za špatnou odpověď se body nestrhávají, bere se v potaz jen počet bodů za správné odpovědi. Asi už víš, že musíš mít min. 60 % správných odpovědí z teoretických otázek (s jednou správnou odpovědí je za 1 bod, s více správnými odpověďmi za 2 body) a min. 60 % z případových studií, ty jsou za 2 body. Ale celkově musíš mít min. 75 %.
@misulka84 mám ZOZ.Ale netusim,co je ČNB...