Oblečení školství. Jak obměnit šatník?

aknel321
2. srp 2020

Holky, je tu nějaká maminka, co je paní učitelka? Nastupuju od září na částečný úvazek, ale nevím, jak obměnit šatník. Budu učit 1+2 třídu a taky v družině. Posledních 5 let jsem doma s dětma a nevím jake vhodné obleceni zvolit.. 🙈🤦🏼‍♀️

tipata
2. srp 2020

Cokoliv pohodlného, co napadne. Školství nemá dress code. Já nosím svoje sukně z teplakoviny k tomu triko, teplákové šaty. Kalhoty obecně nenosím a na sukni mám klidně lebky 😂 jen pozor na nápisy a převracecí flitry, dcery učitelka je měla ve druhé třídě a všechny děti měly potřebu si to zkusit.

aknel321
autor
2. srp 2020

@tipata právě spíš uvitam ty kalhoty, můžu i legíny třeba? Jde mi o to, že v družině budeme i cvičit apod.

kacenka115
2. srp 2020

@aknel321 nosím normálně svoje, klidně i mikinu a jeany, triko s batmanem, ale i elegantní kousek,sukně, šaty... Učila jsem teda jen SŠ a gymnázia a studentům se líbilo, že mám osobitý styl. Kolegové a vedení neřešilo. Akorát sukně dlouhé nejméně do půlky stehen. ;)

kacenka115
2. srp 2020

@aknel321 leginy taky, neprůhledné, ale vždycky jen s delším trikem.

g_m
2. srp 2020

Nosím klidně triko Masters of Rock 😀 Učím na SŠ a rozhodně je studentům bližší, když se obleču normálně než jako úča do úplé sukně a halenky 😀 Nic proti... 😉 Ale já se potřebuju cítit pohodlně 😉

cilkat
2. srp 2020

Máma učí 2.stupen ZŠ. Já mám za sebou ped.praxi (momentálně na rodičovské). Na praxi jsem chodila vlastně v tom samém, jako do školy jako žák a nikdo neřekl ani popel. Vyloženě formální oblečení nosí mamka jen na významné události (např. Vysvědčení) a jednání s rodiči.

lora1987
3. srp 2020

Ucim na druhem stupni zs, nosim vetsinou rifle nebo plataky, tricko, kosili, svetr, mikinu... Proste to, co normalne, jen si po zkusenosti davam bacha na vystrihy 🙂 Takze pokud normalne jsi zvykla nosit leginy, tak klidne. Ja na ne nemam postavu, proto volim ty rifle 🙂