Ahoj holky,
dostala jsem pěknou pracovní nabídku v dětské ambulanci. Měla bych nastoupit v lednu, kdy syn bude mít 2 roky a 3 měsíce. Občas chodí do jeslí, když mám jinou prac. příležitost, takže bez mámy je zvyklí. Někdo mi tvrdí, že mám zůstat doma a užívat si, dokud je syn malý. Já jsem ovšem ta z maminek, která má více aktivit a jen tak doma by nevydržela. U první dcery jsem šla o půl roku dříve. Ráno budeme v práci, děti ve školce a v jeslích a odpoledne je vyzvednu a stejně budeme spolu. A hlavně si děti budu užívat o víkendech, kdy v předchozím zaměstnání - nemocnice, to při nepřetržitém provozu nešlo. Co myslíte? Jste na tom některá podobně? Děkuji za vaše názory. Marta
určitě jděte. Hlavně taková příležitost už nemusí přijít. Malý pak pude normálně do školy a vy by jste se třeba musela vrátit jen do nemocnice a tohle je jedinečná příležitost.
Bezte, uz je velikej. Mozna bych ho ted zkusila davat do jesli pomalu casteji, aby si zvykal postupne.
Já bych šla, moje nejmladší je podobně stará a taky už si hledám práci. Celou MD/RD si přivydělávám, děti jsou zvyklé na školičky, za půl roku školy vychrlí absolventy a co pak 😉. Navíc pokud je Vaše dítko zvyklé na jesličky, není co řešit. A možnost vyměnit ambulanci za třísměnný provoz, berte to všema deseti a nekoukejte na závistivé škarohlídy.
Holky, děkuji všem za pěkné příspěvky. poslechnu vás a přijmu nabídku. Ještě přemluvit manžela,aby mi místo oken koupil malé autíčko (jesle - práce). A od nového roku, nová etapa. Děkuji a přeji hezký den s rodinami 🙂
Sla bych bez nejmensich vycitek! Snazim se do prace sem tam utikat uz ted a to ma mala rok :D A rozhodne si nemyslim, ze ji to skodi - ma zmenu, je rada ve spolecnosti, nijak pri hlidani neplace a kdyz si ji odpo vyzvedavam tak je cela nadsena, ze me vidi :D A ja mam mnohem vic energie a taky nalady na to se ji 100%venovat a hrat si s ni, kdyz jsme pak spolu. Kdyz jsem byla doma 24 hod / 7 dni v tydnu tak uz jsem tu naladu na hrani si proste nemela a strasne jsem se premahala, kdyz obcas utecu do prace tak mam pocit ze jsme spolu paradoxne mnohem vic 🙂
@sromulenka já to měla podobně u obou dětí a nelituji ani náhodou (u první jsem šla ve 2 letech na zkrácený a u druhé o něco později,ale zase na plný) . Bylo to nejlepší rozhodnutí, co jsem mohla udělat pro obě strany 🙂
Určite ano, ja tiež riešim podobnu situaciu a od listopadu nastupujem do prace a malemu su 2r.3m. Stretla som sa s reakciami typu zostan doma a s drobcom a uzivaj si ho. No ponuku na pracu mam teraz a potom byt nemusi. Je lepsie vyuzit sancu,ktora sa ponuka nez potom doma lutovat,ze nebola vyuzita. drzim palce 🙂
Neváhala bych. Taky jsem dělala v nemocnici a ted bych byla rada za ambulanci. Ale takové štěstí jako ty MIT nebudu 🙂. Určité to vyuzij. A špatná teda rozhodne nejsi 🙂
@sromulenka co já bych za to dala!!!! určitě jděte, naopak si myslím, že malé odloučení prospěje oběma stranám...o děti nepřijdete a ještě neztratíte nic z oboru. já jsem taky aktivní a mít takovou možnost šla bych, neuznávám x let na mateřské...