Nové zaměstnání v době Covidu

katanovobran
6. led 2021

Ahoj holky chci se zeptat,měla sem nastoupit 4.1 do nové práce do kavárny z důvodu onemocnění více zaměstnanců covidem se otevření přesunulo až na 15 a já sem byla nucena jít na pracovní úřad a moje otázka zni,muže mě vůbec paní majitelka nabrat v době covidu když je otevřené jen okynko ? Když je to v podstatě zavřené a je volba zaměstnavatele zda nechá okynko jet nemáte někdo zkušenost ?

j.a.n.i
6. led 2021

@katanovobran Tak muze, nicméně upřímně nevim, proc by to dělala.

katanovobran
autor
6. led 2021

@j.a.n.i protože kamarádka jde na mateřskou a někdo v tom okně prodávat musí ..

mimi1004
6. led 2021

@katanovobran Tak sama sis odpověděla. Někdo tam v tom okýnku být musí. A žádné omezení neříká, že nesmíš nastoupit do práce.

smudlinka10
6. led 2021

@katanovobran Muze, pokud jsi jako zastup za materskou, tak to i beru. Je pravda, ze nektere restaurace a kavarny jsou vytizene i ted. Znama ma kavarnu a rikala, ze nestihaji. Chodi k okynku i ti, ktere driv nevidela + stala klientela. Delaji oblozene pecivo, zakusky, napoje + rozvoz. Tim, ze maji ted horsi odhad v prodeji, maji vic prace s pripravou a brala dve brigadnice.

levandule_k
6. led 2021

Nikde jsem o zákazu pro podnikatele, že nesmí přijímat nové lidi nečetla. To bylo vždy rozhodnutí zaměstnavatele, kolik přijme lidí. Já osobně nevidím důvod, proč tě nepřijmout, jestli funguje v okénku, které mu vydělává.

katanovobran
autor
6. led 2021

@levandule_k no jde o to jestli bude mít ze zákona nárok na mě pobírat od státu nějaké ty peníze co mají brát podnikatele jako kompenzaci když tam budu nová takhle sem to myslela

katanovobran
autor
6. led 2021

@smudlinka10 tam je to prave úplně stejné,akorát jak už sem řekla nevim zda ona má pak nárok na mě pobírat nějakou tu podporu pro podnikatele od státu když tam budu nová

levandule_k
6. led 2021

Tak to nevím.

j.a.n.i
6. led 2021

@katanovobran No, to nejspíš nebude, ale nijak výrazně jsem to nestudovala.

elencze
6. led 2021

@katanovobran bude moci dostávat, švagr teď dostal v práci taky smlouvu jako kuchař a vztahuje se to na něj

katanovobran
autor
6. led 2021

@elencze super díky za odpověď