Nová smlouva. Můžeme dostat smlouvu na určito?

baskervile
21. črc 2024

Najde se tu někdo, kdo by věděl poradit?Pracují v zařízení kde je zřizovatelem kraj.Je v plánu změna názvu zařízení, víceméně i poskytované služby,nové smlouvy.Ředitel i zřizovatel (kraj) zůstává, moje pracovní pozice též.Zajímalo by mě,zda jako stávající zaměstnanci se smlouvou na dobu neurčitou, můžeme při těch plánovaných změnách dostat smlouvu na dobu určitou? Děkuji, když někdo poradí 😊

nelly_strokova
21. črc 2024

@baskervile Myslím si, že ne, pracovní poměr tím nijak nezaniká, ale snad to někdo bude vědět určitě.

baskervile
autor
21. črc 2024

@nelly_strokova děkuju za odpověď😊

vandemee
25. črc 2024

Nemůžete, musela by zaniknout pracovní smlouva stávající a musela bys podepsat novou.

baskervile
autor
25. črc 2024

@vandemee no, nové právě dostaneme, prý.A jakým způsobem zanikne stávající smlouva? Omlouvám se, tomuhle vůbec nerozumím.Děkuji

barciss
25. črc 2024

Pokud bude společnost (tj. IČO) stále stejná, není důvod pro novou smlouvu, vše se řeší dodatky (název pozice, doba trvání na určito/neurčito atd.). A je to dvoustranný akt, tedy ty ty změny nemusíš podepsat. Ukončit to mohou jen ze zákonem stanovených důvodů.
Pak případně může nastat situace, že vás všechny převádí pod novou společnost (jiné IČO), ale to funguje obdobně, převádí se stávající smlouvy tak, jak jsou. U manžela ve firmě k tomu ale přistoupili právě tak, že jim dali k podpisu dohody o ukončení a nové smlouvy. To ale podepisovat nemusíš (dohoda je opět dvoustranný akt), já v tom vidím velkou nevýhodu v tom, že se ti pak doba trvání PP počítá jakoby od začátku, což má vliv např. na odstupné.