Ahoj holky,od ledna mám nastoupit do nové práce a nějak začínám mít strach jdu za moji kamarádku která otěhotněla a byla tam jako ryba ve vodě,takže tu práci uměli úplně na pohodu já tu práci také zvladam ale na začátku asi nebudu úplně tak dobra jako byla ona přeci jen už to měla v ruce a hlavně se bojím začlenění do nového kolektivu ze mě neprijmou ..mate nějaký typ jak se tohohle stresu zbavit a hodit se do klidu a spis se těšit ?
@katanovobran Každý jsme jednou šli do nové práce a měli podobné pocity 😉 Od kámošky můžeš aspoň vyzvědět, jaký kolektiv vlastně je a na koho si třeba dát bacha. Nikdo od tebe nebude čekat, že první dny budeš kmitat jako kámoška, každý jsme se museli zapracovat. V klidu, dej si sklenku vína a bude to v pohodě 🙂
@g_m děkuji moc,možná tohle potrebuju slyšet nemám to moc s kým probrat,přítele s tím nechci pořad otravovat 😊
Já budu nastupovat po neschopence do práce, na stejné místo, ale na jiné středisko a ten strach mám úplně stejnej 😂 asi je to normální
@verulevrtule no tak to vám budu držet palce 🙏🏻
@katanovobran Dekuji 😉 mám o to větší strach, že chci dítě, a šéfovi se to nelíbí 😂
@katanovobran To bude dobrý, každý nějak začínal. Kamarádky se na všechno vyptej a uvidíš, že si to časem vše sedne. Taky měním od nového roku pozici, byť ve stejné firmě, tak jsem taky vyklepaná.
@katanovobran hlavně si dej čas, na mě byli v nový práci hrozně milý, byla to práce kterou jsem dělala už rok y předtím a stejně jsme byla desně vyklepaná, změna se musí v klidu zpracovat a nechat uležet, tak na sebe nespěchej, vztahům dej taky chvilku ono se to vytribi a za chvilku to bude sedět jak prdelka na hrnec. Mě třeba pomáhalo první dny a klidně týdny neřešit nic navíc, nehrotit jestli je perfektně naklizeno, jestli je denně tepla večeře atd. Klidně partnerovi řekni, že potřebuješ čas na adaptaci a tak třeba budes domu i víc unavená a budeš potřebovat aspoň klid, když ne třeba hned pomoc 😉 věř mi, že je to úplně normální co řešíš
@holkaokomodra já prave půjdu domu méně unavená sem zvykla dělat 16nacky a tady budu dělat jen 9 hodin takže to je naprostá pohodicka 😊jdu z hotelu do kavárny a úplně do jiného města tak mám trosku strach jestli mě ty místní lidi přijmou přeci jen kamarádka je strašně sikovna. Umí dělat krásnou kávu malovat do kávy to se vše ale naučím doufám tedy 😊
@katanovobran Gratuluju k rozhodnutí změnit práci 🙂. Buď sama sebou a zbytečně se nestresuj. Nikdo od tebe hned na začátku nebude čekat latte art na špičkové úrovni a že zastaneš všechnu práci stejně rychle jako kamarádka. Hlavně pracovat s úsměvem. Držím palce.😉
@katanovobran já jsem třeba vždycky unavená z většího množství nových informací, z nových lidí kolem, kdy i když ne programově se člověk tak nějak snaží udělat dobrý dojem atd... To není úplně o tom jak dlouho v té práci strávím času, ale právě o té únavě ze změny. Ale nemusí to tak mít každý no... Já jsem hypersenzitivni, všechno moc vnímám 😉 každopádně držím palce
@holkaokomodra já taky všechno si strašně moc beru ..sem strašná mám složitou povahu,pracovala sem 11 let na jednom místě a už se to nedalo a najednou sem se rozhodla udělat radikální změnu 😊každopádně moc děkuji za názor
@michaela666 děkuji,dlouho sem se rozhodovala a jednou mě to už v Te staré práci tak naštval ze sem řekla ze proste dost ...po 11 letech sem se rozhodla 😊tak uvidíme snad to bude vše v poradku a budou mě brát Takovou jaká sem nikdy sem neměla problém s kolektivem
@katanovobran jo tak to chápu, to je vystoupení z komfortní zóny 😉tak hlavně pravou!
@katanovobran ahojky, ja se taky vracim do prace po 4 letech, uz to vypadalo, ze se vracet nebudu muset, ale bohuzel to nevyslo a mela jsem na to jen vanoce, snyzch to vstrebala, jdu taky na jiny oddeleni a mam z toho uplny nervy 😭😭
@katanovobran No jedine v hlave nastaviť ze si dobra a zvládneš to. Proste si verit. Iny typ nie je.😉