Holky, jsem na RD, v červenci mi končí a doteď jsem si myslela, že se do práce vrátím. Teď se mi naskytla příležitost, jít od března pracovat jinam. Jak to funguje? U nynějšího zaměstnavatele dám výpověď, ale může se stát, že mi dá dvouměsíční výpovědní lhůtu? A co pak? Můžu mít 2 zaměstnavatele? V těchto věcech se vůbec nevyznám..
@priefi no ještě nevyčerpala, ale to mě teda vůbec nenapadlo.. I kdyby to byla soukromá školka?
@kocvarovas to bohuzel nevim, nemam jeste zkusenosti, jak to je s rp a skolkou. Zeptej se na UP v sekci, kde se zabyvaji rp,.urcite Ti odpovi 😊
@kocvarovas Přivýdělek na mateřské nebo rodičovské dovolené
Pokud žena před nástupem na mateřskou dovolenou nepodnikala, může s tím v průběhu mateřské začít a podnikáním si přivydělávat. O peněžitou pomoc v mateřství nepřijde.
Při pobírání rodičovského příspěvku si může matka nebo otec pečující o dítě přivydělávat. Výše výdělku není nijak omezena. Když je rodič v práci, potomka musí hlídat jiná dospělá osoba (např. babička).
Děti mladší dvou let je možné dát maximálně na 46 hodin měsícně do jeslí nebo jiného podobného zařízení. Pro starší děti už toto omezení neplatí.
@kocvarovas na MD si můžeš přivydělat kolik chceš, jestli je dítěti víc jak dva roky, tak může být ve školce neomezeně. Pokud mu nejsou dva, tak v soukromé se domluvit dá, do státní by ti tak malé stejně nevzali.
@kocvarovas pokud mu das ted vypoved, nic Ti nebrani behem rd jit k jinemu zamestnavateli. Maji za Tebe zastup, takze nejspis Ti daji vypoved dohodou. Kdyby z nejakeho nejasneho duvodu dali klasickou, tak stejne 2 mesice budes na rd, takze pro Tebe se nic nemeni 😉 ale pozor rp, nevim, zda jiz si vycerpala, ci nikoli, pokud ne, musis mit zajistenou peci o dite mimo skolku (ale nejsem.si jista, zda to uz nezmenili)