Nevím, jak říct v práci, že jsem těhotná

evulle25
2. led 2016

Ahojte holky, dostala jsem se do blbé situace. V srpnu 2015 jsem nastoupila do nové práce s tím, že se mě na pohovoru ptali zda plánuju rodinu v nejbližší době a já přísahala že určitě ne tak mě přijali. Šéf až do prosince se mě jen tak preventivně skoro každý měsíc ptal zda nejsem těhotná pač mě bylo někdy i zle atd..říkam ne nebojte. Koncem prosince mi prodloužil smlouvu na rok byla jsem moc ráda. No ale o Vánocích jsem zjistila, že jsem neplánovaně otěhotněla.Vůbec nevím jak mu to mám říct. NECHCU ABY SI MYSLEL ŽE JSEM MU LHALA

shenara
2. led 2016

Tož já vím že je to vůči zaměstnavatelům blbé, ale vůbec se Tě na to nemá co ptát...Pokud plánuješ být mamina budeš mu to muset povědět...já bych počkala a po prvním trimestru bych to prostě řekla. Uvidíš že hlavu Ti neutrhne 😉

lamia
2. led 2016

Já to řekla v práci po screeningu, cca 13.týden. Do te doby mi připadalo brzy na to, řešit to se zaměstnavatelem, mohlo se ještě stát cokoliv. Pak bych jim to řekla zcela normálně. Btw ten přístup zaměstnavatele je dost des.

verusky
2. led 2016

no nejlepe s pravdou ven, rekni, ze to nebylo planovane a to je teda lepsi rict ci nejdriv. ze jsi sama prekvapena. nezavidim... i kdyz co je dulezitejsi, dite nebo prace... 🙂

bajana
2. led 2016

V prvom rade by som to oznamovala az po screeningu v 12.-13.tt....a povedala by som to normalne - ze som tehotna, cca vtedy a vtedy nastupujem na MD...nevysvetlovala, uz vobec nie sa ospravedlnovala....je to klise, ale dieta je pozehnanim a nikomu by som sa kvoli svojmu stavu neospravedlnovala. A
Sef je blb, ak od teba chcel slub, ze neotehotnies. Takze by nepochopil ani ziadne "vysvetlovania"

lith
2. led 2016

Uplne normalne mu po prvotrimestrialnim screeningu oznam, ze jso tehotna a odchod na PPM predpokladas tehdy a tehdy. Tecka. Nic vic ho zajimat nemusi. To jestli mu reknes, ze jsi tehotenstvi neplanovala ale stalo se, to uz zalezi jen a jen na tobe. Predpokladam, ze kdyz mas smlouvu na rok, tak moznost znovu tam nastoupit po RD je asi velmi mala. Takze bych to moc neresila.

konik_mischel
2. led 2016

ahoj, řekla bych mu úplně normálně, jsem těhotná, na MD nastupuji tehdy.... V první řadě - kdyby se mě zaměstnavatel neustále ptal, jestli jsem v tom, poslala bych ho do háje, je to nejen neetické, ale také nezákonné. Nevím, co si všichni zvykli znevýhodňovat ženské v tomto smyslu a ještě mít tu drzost se ptát. Každá normální zaměstnankyně to nejdřív řekne doma a v práci až je to jisté a kdy ona chce, ne kdy zaměstnavatel ... a ještě jedna věc - zaměstnankyně vůbec nemá povinnost těhotenství hlásit, pokud nechce např. přeřadit na jiné pracoviště, nebo bez nočních atd... vůbec se nemáš proč cítit blbě, normálně mu to řekni, jestli bylo či nebylo plánované je snad tvoje věc, ne tvého šéfa... nemáš se čeho bát. 😉

nase_ema
2. led 2016

No to bych se určitě zaměstnavateli zpovídala, jestli to bylo nebo nebylo plánované. Co je mu do toho? Navíc, co čekal, když se tak blbě vyptával?! Že nebudeš mít děti nikdy?! A kdybys byla těhotná a přiznala se před vánocema, neprodloužil by ti smlouvu vůbec. Takže na nějakou férovost on si taky zrovna hrát nemůže.

gita17
2. led 2016

tvoj sef je debil, ze mu to nebolo trapne