Dobrý den. Manžel pracuje jako lektor AJ. Nedávno pracoval pro jednu jazykovou školu na DPP, která byla platná do 28.2.17 a od 20.3.2017 mu dluží mzdu za 02/2017. Majitelka JŠ na upomínky nereaguje, dokonce zvěřejnila pod Úřadem práce další poptávky, že hledá lektory. Nevíte někdo jakým způsobem z ní ty peníze dostat? Manžel pracoval na projektu, který byl navíc dotován z fondů EU - POVEZ (firma-JŠ-zaměstnanec lektor). Jaké ona má povinnosti s ohledem na žádost o Potvrzení o zdanitelných příjmech za r.2017, které doposud také neposlala? Předem mnohokrát děkuji za reakci.
Zašla bych na úřad práce,jistě manžela odkážou na bezplatného právníka který mu poradí.Jak píše ale
@elinkal bude to na dlouhou trat.Záleží i jakou má manžel povahu,majitelka až po ní půjdou bude dělat problémy a šlapat po chlapovi.Bývalá kolegyně pracovala na hlavní pracovní poměr,taky jí majitel dlužil peníze tak šla za právníkem a dala to dál.Můžu ale říct že byla z toho tak psychycky vyčerpaná jak po ní majitel šel,volal,navštěvoval v její nové práci...prostě hrůza.Kolik mu dluží?Určitě bych to jen tak nenechala.Jesltli máš facebook udělala bych majitelce pěknou recenzi na internetu aby všichni věděli.Ono se to roznese.přeji pevné nervy
@veronikaka inspektorát práce... Já jsem takto také vymohla neuhrazení mzdu.....
Obratit se na Inspektorat prace, ale bude to, jak je u nas ve state zvykem, beh na dlouhou trat. Resila jsem podobnou vec a penize videla po roce.