Neuhrazená mzda zaměstnavatelem

veronikaka
8. dub 2017

Dobrý den. Manžel pracuje jako lektor AJ. Nedávno pracoval pro jednu jazykovou školu na DPP, která byla platná do 28.2.17 a od 20.3.2017 mu dluží mzdu za 02/2017. Majitelka JŠ na upomínky nereaguje, dokonce zvěřejnila pod Úřadem práce další poptávky, že hledá lektory. Nevíte někdo jakým způsobem z ní ty peníze dostat? Manžel pracoval na projektu, který byl navíc dotován z fondů EU - POVEZ (firma-JŠ-zaměstnanec lektor). Jaké ona má povinnosti s ohledem na žádost o Potvrzení o zdanitelných příjmech za r.2017, které doposud také neposlala? Předem mnohokrát děkuji za reakci.

elinkal
8. dub 2017

Obratit se na Inspektorat prace, ale bude to, jak je u nas ve state zvykem, beh na dlouhou trat. Resila jsem podobnou vec a penize videla po roce.

kecalka2
8. dub 2017

Zašla bych na úřad práce,jistě manžela odkážou na bezplatného právníka který mu poradí.Jak píše ale
@elinkal bude to na dlouhou trat.Záleží i jakou má manžel povahu,majitelka až po ní půjdou bude dělat problémy a šlapat po chlapovi.Bývalá kolegyně pracovala na hlavní pracovní poměr,taky jí majitel dlužil peníze tak šla za právníkem a dala to dál.Můžu ale říct že byla z toho tak psychycky vyčerpaná jak po ní majitel šel,volal,navštěvoval v její nové práci...prostě hrůza.Kolik mu dluží?Určitě bych to jen tak nenechala.Jesltli máš facebook udělala bych majitelce pěknou recenzi na internetu aby všichni věděli.Ono se to roznese.přeji pevné nervy

yerry
8. dub 2017

@veronikaka inspektorát práce... Já jsem takto také vymohla neuhrazení mzdu.....

veronikaka
autor
9. dub 2017

@elinkal
@kecalka2
@yerry
Děkuji moc za rady. Zítra to jdu oběhat, tak jsem sama zvědavá, jak dopadnu.