Dobrý den.Potřebovala bych radu.
Zaměstnavatel mě nechal vybrat dovolenou v červnu od 1.6 do 25.6 ..Od 28.6 jsem na neschopence od zaměstnavatele jsem dostala zaplaceno 2.384Kč a od ČSSZ mi přišlo 1022Kč..Celý červenec až do 19.8.21 budu na neschopence a teď mi jde o to že,od ČSSZ mi přišlo za Celý červenec 9.402 i když můj hrubý základ je 30tis.Na Internetu píšou že první 3 dny mi platí ČSSZ a pak zaměstnavatel,ale nehraje mi proč v červnu jsem dostala peníze o obouch a za červenec jsem brala takhle málo.
Někdo kdo by mi poradil.. Jestli mi něco bude platit i zamesnavatel nebo ne..
A mám nárok na mateřskou dovolenou ?
Děkuji
A jak mame tusit, jestli mas narok na materskou, kdyz k tomu nedavas zadne info?
@alex97 No, první 14 dnů platí zaměstnavatel, takže do 11.7. platí zaměstnavatel, tedy to co ti od něj přišlo, je za červen a ještě ti má zaplatit za červenec. Ta první platba od CSSZ byla za ár dnů od 12.7, záleží jaký den poslal doktor lístek na peníze (na výpisu najdeš za které je to dny). No a ta druhá platba od ČSSZ ze od toho prvního lístku na peníze do druhého, takže cca do konce července, opět období zjistíš ve zprávě pro příjemce na výpisu.
@alex97 zaměstnavatel ti platí prvních 14 dní nemocenské, od 15 dne to pak platí čssz.