Neschopenka. Nemůže mě zaměstnavatel vyhodit?

30. pro 2019

Dobrý večer, nemá někdo zkušenosti s něčím takovým?od 1.1.2020 mám podepsanou smlouvu na dobu neurčitou, ale jsem těhotná, když dám zaměstnavateli neschopenku v lednu, nemůžeme mě vyhodit? Otěhotněla jsem v době, kdy jsem měla pracovní smlouvu na dobu určitou. Děkuji

sudylichozrout
30. pro 2019

Mas trimesicni zkusebni dobu, behem ktere te vyhodit muze. Proc neschopenka, je k tomu duvod?

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
30. pro 2019

@sudylichozrout nemůžu tuto práci dělat, je to dost fyzicky náročné.. Gynekolog mi chce dát hned na druhé kontrole neschopenku. Proč 3 měsícich dobu? Já tu už rok dělam, a teď jsem dostala smlouvu na dobu neurčitou, takže tam by být už zkušební doba neměla.

lenoulinkaa
30. pro 2019

Pokud to máš jen změnu smlouvy, tak tam nebude zkušební doba. Jen chodit na pn pro náročnou práci...

autor
30. pro 2019

@lenoulinkaa ano jen změna, z doby určité na neurčitou. Ale otěhotněla jsem v době kdy jsem měla ještě smlouvu na dobu určitě, tak nevím zda kdyby chtěli, nebyl by v tom problém? Dělám ve zdravotnictví, takže to dělat nemohu

lenoulinkaa
30. pro 2019

Změna na dobu neurčitou nemá na nic vliv.

drep
30. pro 2019

Pokud je tvá práce zákonem definovaná jako nevhodná pro těhotnou, je zaměstnavatel povinný přeřadit na vhodnou pozici a pokud ji nemá, tak ponechat doma za plný plat. Všechny doktorky i sestry u nás v nemocnici, co chtěly pracovat, tak pracovaly na vhodné pozici až do odchodu na mateřskou...0

autor
30. pro 2019

@drep já jsem pečovatelka v Dd, a tam pro mě vhodná práce jiná není :(

hezz17
30. pro 2019

Tak doma za 100% platu. Ne za sociální dávky. Ovšem na to se netvoří žádný zaměstnavatel. Ale kdybys za ním s tímhle přišla, tak by to asi velice rychle vhodnou práci našel.

jjasmina
31. pro 2019

Hlavně bych to zaměstnavateli nezamlčovala, mohlo by to mít i následky..

autor
31. pro 2019

@jjasmina v čem? Zamlčovat nebudu ani nemohu