Ahoj, chci se optat na vase zkusenosti. Jsem ted na neschopence cca sest mesicu, chci se optat jak se mi bude pocitat materska kdyz jsem zamestnana a jsem takto dlouho na neschopence? Rekneme, sest mesicu jsem pobirala normalne vyplatu a ted sest mesicu neschopenku. Diky za odpovedi 🙂
Ja byla na neschopence celych 9 mesicu-rizikove a jak pise lucy131311, materska se pocita z platu pred nastupem na nemocenskou. Takze pokud jste odpracovala pozadovane,bude vam to pocitano z platu.
Moc dekuju za informaci. Odpracovany mam ted cca rok a pul v jednom zamestnani a predtim dohromady tak tri roky ale to ve dvou firmach a mezitim pracak... Tak jsem zvedava jak mi to vypoctou teda 🙂 Ale moc dekuju 🙂
aha, to je dobre info. ja myslela, ze kdyz jde nekdo na rizikove treba na 6 mesicu, tak pak jakoby zacne pobirat rovnou rodicak (ze materskou vyplitva uz pri neschopence...ale to jsem si jen myslela, aby to nekoho nematlo).
Pokud jste byla před neschopenkou zaměstnaná a máte nárok na mateřskou, tak se počítá z platu před neschopenkou stejně jako kdybyste neschopenku neměla.