Ahoj holky, mám dotaz. Cca pred 14 dny, jsem si zvrkla kotník, odnesly to vazy atd. Jelikož nemohu na nohu šlápnout jsem na neschopence. Tu jsem poslala zaměstnavateli, jenže v tom šoku, že se mi něco stalo a ze dne na den jsem mohla ležet jen v posteli, jsem si vůbec neuvědomila jestli se neměla druhá strana podepsat, asi jo co? Nikdo se mi neozval tak nevím😁 a co teď s tim?
A další dotaz z firmy mi přišel papír, takový dotazník s hlavičkou ČSSZ něco o úrazu, jak kdy a co, je tam napsáno, že mám papír co nejdříve poslat na ČSSZ, ale tato věta je škrtá a místo toho je poslat na mzdovku naší firmy. Nerozumím tomu, máte někdo zkušenosti? Chápala bych kdybych to měla poslat na ČSSZ ale proč je to škrtlý a mám to poslat k nám na firmu? Poradíte prosím. Díky
@petrajurinova to se mi nestalo v práci, není to pracovní úraz , proto to nechápu.
@xpila je to záznam o úrazu, hodně podobný jsem našla na stránkách ČSSZ , a právě mi není jasné proč jsem to měla posílat na firmu. Možná opravdu kvůli tomu, abych to nemohla pak nějak změnit, i když to v plánu opravdu nemám. Ale proč využívají jejich formulář? Toť záhada, a jestli to vůbec lze,.
@lenkaor mela jsem to samé.. nejednalo se o pracovni úraz. Tento papír jsem posílala též do prace a ti to pak posílali na ČSSZ. Jinak byz ti bez toho nevyplaceli nemocenskou. Je to prý kvůli tomu aby nemohl člověk později uplatňovat pracovni uraz.
Takhle to vysvětlili na sociálce me. A na neschopence jsem mela uvedeno ze se o pracovni uraz nejedna. A i přesto jsem musela ten papír vyplňovat.
@lenkaor Ten kotník sis pohmoždila v práci? Jestli jo, tak ten formulář bude na vyřízení a zdokumentování pracovního úrazu a v tom případě je logické, že to bude řešit zaměstnavatel - tedy mzdová účetní. Kdyby ti na potvrzení o pracovní neschopnosti něco chybělo tak by se ti mzdovka ozvala (nebo to tam doplnili).