Neschopenka a dopis od zaměstnavatele

lenkaor
9. pro 2015

Ahoj holky, mám dotaz. Cca pred 14 dny, jsem si zvrkla kotník, odnesly to vazy atd. Jelikož nemohu na nohu šlápnout jsem na neschopence. Tu jsem poslala zaměstnavateli, jenže v tom šoku, že se mi něco stalo a ze dne na den jsem mohla ležet jen v posteli, jsem si vůbec neuvědomila jestli se neměla druhá strana podepsat, asi jo co? Nikdo se mi neozval tak nevím😁 a co teď s tim?
A další dotaz z firmy mi přišel papír, takový dotazník s hlavičkou ČSSZ něco o úrazu, jak kdy a co, je tam napsáno, že mám papír co nejdříve poslat na ČSSZ, ale tato věta je škrtá a místo toho je poslat na mzdovku naší firmy. Nerozumím tomu, máte někdo zkušenosti? Chápala bych kdybych to měla poslat na ČSSZ ale proč je to škrtlý a mám to poslat k nám na firmu? Poradíte prosím. Díky

petrajurinova
10. pro 2015

@lenkaor Ten kotník sis pohmoždila v práci? Jestli jo, tak ten formulář bude na vyřízení a zdokumentování pracovního úrazu a v tom případě je logické, že to bude řešit zaměstnavatel - tedy mzdová účetní. Kdyby ti na potvrzení o pracovní neschopnosti něco chybělo tak by se ti mzdovka ozvala (nebo to tam doplnili).

lenkaor
autor
10. pro 2015

@petrajurinova to se mi nestalo v práci, není to pracovní úraz , proto to nechápu.

xpila
10. pro 2015

@lenkaor A co je v tom dotazníku? Třeba si chtějí jen ověřit, že se ti to opravdu v práci nestalo, resp. se pojistit, kdybys pak náhodou po nich něco vymáhala.

lenkaor
autor
10. pro 2015

@xpila je to záznam o úrazu, hodně podobný jsem našla na stránkách ČSSZ , a právě mi není jasné proč jsem to měla posílat na firmu. Možná opravdu kvůli tomu, abych to nemohla pak nějak změnit, i když to v plánu opravdu nemám. Ale proč využívají jejich formulář? Toť záhada, a jestli to vůbec lze,.

xpila
10. pro 2015

@lenkaor Proč by to nešlo, nemusí mít vlastní, stejně by ten obsah byl stejný.

lenkaor
autor
10. pro 2015

@xpila tak jasně , že to jde, ale nechápu proč to tam potřebují, každopádně to budu muset tedy dodat i na ČSSZ jestli to chápu dobře .

lumixii
10. pro 2015

@lenkaor mela jsem to samé.. nejednalo se o pracovni úraz. Tento papír jsem posílala též do prace a ti to pak posílali na ČSSZ. Jinak byz ti bez toho nevyplaceli nemocenskou. Je to prý kvůli tomu aby nemohl člověk později uplatňovat pracovni uraz.
Takhle to vysvětlili na sociálce me. A na neschopence jsem mela uvedeno ze se o pracovni uraz nejedna. A i přesto jsem musela ten papír vyplňovat.

lenkaor
autor
10. pro 2015

@lumixii
@xpila
Díky holky, zřejmě to tak bude kvůli tomu pozdějšímu uplatnění , možná to tam i pošlou sami, i když je v tom formuláři přešrtlý a přepsaný příjemce. Zřejmě to nevadí.