Ahoj. Pracovala jsem pod zaměstnavatelem vedeným v kladně, kde prý na sociálce tento měsíc již posílali podklady k výplatám do prahy. Ale minulý měsíc jsem měla 17tého peníze na účtě a tento měsíc mi ještě nic nepřišlo. Jsem už celekm bez peněz 🙄 . Nevíte někdo proč ještě nepřišla mateřská? Stalo se vám to někomu?
Vendulkaf, mně se jednou stalo ne sice s mateřskou, ale s nemocenskou, že mi jí jeden měsíc neposlali. Zaměstnavatel sice podklady na sociálku poslal, ale později asi o den. Měli to tam mít do 5. dne, ale nestihli to. Dostala jsem ji pak zpetně obě najednou.Byla to malá firma a nemocenskou mi posílala sociálka z Prahy.
na materskou se nastupuje jeste pred narozenim mimca, tak snad by to nemela byt podminka ten rodny list...
holky - to s tím rodným listem je pravda - když nepošlete kopii, tak vyplácení dávky zastaví - jedna z podmínek pro pobírání mateřské je "těhotenství,zakončené porodem a živým dítětem" - proto se to tam posílá....když náhodou totiž mimi po porodu nebo při zemře - pobírá se mateřská jinak.... ☹
Rodný list se posílá až po narození dítěte, aby se ujistili, že máš nárok na další platby. Kdyby se třeba dítě narodilo mrtvé atd..
Ahoj holky. Tak jsem tam volala... a máte pravdu... ten rodný list se musí zaslat do 6ti týdnů po narození dítěte. Jsem to nevěděla protože výměr mi písemně nepřišel
tak jsem hned poslala a snad to příde co nejdřív ☹ . No jo, jsem hňupec, ale učený z nebe naspadl 🙂
ahoj Vendulkaf. můžu poprosit, mám stejný problém. Chtěla jsem se zeptat kam si poslala ten rodný list? můžu poprosit o nějakou stránku?
Moc děkuju
a poslala jsi na sociálku rodný list malé? mě poslali papír s výměrem mateřské a psali že když nepošlu do osmi dnů kopii rodného listu tak mi pozastaví dávky....