Ahojky, potřebovala bych jen poradit. Končila mi rodičovská a malou mi nevzali do školky, tak jsme se se zaměstnavatelem domluvili na neplaceném volnu. Mám to někam ještě hlásit? Na personálním oddělení zaměstnavatele mi řekli, že ne. Ale kamarádka mi tvrdí, že to určitě někam hlásit musím. Máte prosím někdo zkušenost? Moc díky
Pokud ti dojde rodičovský příspěvek, přestane za tebe stát platit zdravotní pojištění.. Pokud chceš, aby dál platil, musíš se nahlásil na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do šesti let. Teda nejsem si jistá, jak je to u neplaceného volna, ale počítám, že u něj za tebe zaměstnavatel taky neplatí nic, tudíž ani to zdrávko, jen ti drží místo, že?
@smoulinka08 já si taky myslím, že se do těch 4 let musí rozložit rodičovský příspěvek, aby zaměstnavatel nemusel platit zdravotní. S tou pojišťovnou nevím jak to je, já si to tenkrát stihla rozložit. Pobirala jsem teda jen něco málo, ale pojištění jsem měla kritý.
@smoulinka08 já jsem se šla na zdravotní pojišťovnu nahlásit jako osoba půjčující o dítě do sedmi let a zdravotní za mě platil stát
Při neplaceném volnu jsem se nahlásila na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě do sedmi let. Pokud ještě pořád pobíráš rp tak nemusíš, jen to řekni v práci.
@smoulinka08 No rodičovská dovolená je do tří let věku dítěte, pobíráš ještě rodičovský příspěvek?