Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda v dnešní době jde nějak dostat neschopenku s neomezenýma vycházkama.. 🙂 jde o to, že se mi přes léto nechce být závislá na dobu vycházek.. :D
Na neschopenku musím jít z důvodu, že mě nemá zaměstnavatel kam přeřadit..ne kvůli zdraví.. 🙂 Děkuji 🙂
@nathaliee Ahoj 🙂 Pokud tě nemá zaměstnavatel možnost přeřadit na jinou práci,máš nárok na to být doma za 100% platu a bez omezení. PN je opravdu jen pro zdravotní důvody.Jinak neomezené vycházkdy dnes již možné nejsou.Respektive jsou,ale mysím jen pro onkologické a psychiatrické pacienty.
Holky, děkuji moc.. 🙂 šéf mi řekl, ať brnknu doktorovi a jdu na neschopenku.. :D tak já blbá volala a už jsem doma..na kontrolu jdu 23. tak se nechám vypsat a mezitím to nějak vyřeším tedy.. :D
Ahoj! Jde to, pred 2 tydny jsem je zaridila segre. Je to omezene na 3 mesice (nevim, jestli a jak casto to jde opakovat), ale zalezi na diagnoze, to samozrejme. Osobne pochybuju, ze by ti je nekdo na rizikovem tehotenstvi povolil, i kdyz ho fakticky nemas.
No, kamarádka mi říkala...že to jde nějak přes sociálku, že to trvá 3 týdny - vyřízení...musím se jí poptat.. 🙂
No, jak tak koukám.. :D tak je :D :D
tak to měla sestra štěstí teda.. 🙂 mě na gyndě řekl..že mám 6 hodin vycházek...ať si vyberu kdy je chci.. 🙂
ano, 6 hodin je max., které může povolit lékař. Neomezené vycházky jsou jen na schválení revizního lékaře správy soc. zabezpečení a moc je nedávají, protože to by pak měly skoro všechny těhule.
Logiku to má: celkem nedělají problém u lidí, co pracují rukama a tu ruku si zlomí, pak je důvod neomezených vycházek celkem jasný. Ale proč by měla mít neomezené vycházky těhotná, která nemůže pracovat z důvodu (mnohdy údajné) diagnózy krvácení, nevolnosti apod)
@heduska82 A to jí řekl kdo, že je má neomezené? Musí to totiž schvalovat komise, takže ten den by to těžko bylo. A dávají je převážně jen onkologickým pacientům, rozhodně ne těhotným.
@nathaliee Těhotným se neomezené nedávají. Takže dojdi za doktorem, že chceš zrušit neschopenku a PÍSEMNĚ zaměstnavatele požádej o přeřazení na jinou pozici. Když ji nemá, tak doma za 100 % mzdy bez omezení vycházkami. Divím se, že ti tu neschopenku doktor napsal, když ti nic není. A hlavně neschopenku určuje doktor a ne zaměstnavatel. Zbytečně tím přicházíš o peníze a jsi omezená vycházkami.
Děkuji za info.. 🙂 No řekla, že to za 3 týdny bude mít.. 🙂 nějak mi to nešlo do hlavy...tolik známých těhotných a jen ona že by to měla neomezeně :D
A když je člověk na neschopence, jak se mu počítají prosím Vás peníze.. ? 🙂 Děkuji Vám 🙂
Ahoj, pokud tě nemá kam přeřadit, je to překážka na straně zaměstnavatele a měla by jsi být doma, za 100% platu. Poinformuj se na to. S tema vycházkama nevím, přijde mi, že dneska mají doktoři aj problém dat neschopenku. Na tož tak neomezené vycházky.