Neomezené vycházky, jdou?

nathaliee
14. čer 2016

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda v dnešní době jde nějak dostat neschopenku s neomezenýma vycházkama.. 🙂 jde o to, že se mi přes léto nechce být závislá na dobu vycházek.. :D
Na neschopenku musím jít z důvodu, že mě nemá zaměstnavatel kam přeřadit..ne kvůli zdraví.. 🙂 Děkuji 🙂

evoleta
14. čer 2016

Ahoj, pokud tě nemá kam přeřadit, je to překážka na straně zaměstnavatele a měla by jsi být doma, za 100% platu. Poinformuj se na to. S tema vycházkama nevím, přijde mi, že dneska mají doktoři aj problém dat neschopenku. Na tož tak neomezené vycházky.

kolmenka
14. čer 2016

@nathaliee pokud tě nemá zaměstnavatel kam přeřadit tak je to překážka na jeho straně a ty zůstaneš doma za 100% průměrné mzdy. Na nemocenskou nechoď jen bys tím přišla o peníze.

viridie
14. čer 2016

@nathaliee Ahoj 🙂 Pokud tě nemá zaměstnavatel možnost přeřadit na jinou práci,máš nárok na to být doma za 100% platu a bez omezení. PN je opravdu jen pro zdravotní důvody.Jinak neomezené vycházkdy dnes již možné nejsou.Respektive jsou,ale mysím jen pro onkologické a psychiatrické pacienty.

nathaliee
autor
14. čer 2016

Holky, děkuji moc.. 🙂 šéf mi řekl, ať brnknu doktorovi a jdu na neschopenku.. :D tak já blbá volala a už jsem doma..na kontrolu jdu 23. tak se nechám vypsat a mezitím to nějak vyřeším tedy.. :D

heduska82
14. čer 2016

Ahoj! Jde to, pred 2 tydny jsem je zaridila segre. Je to omezene na 3 mesice (nevim, jestli a jak casto to jde opakovat), ale zalezi na diagnoze, to samozrejme. Osobne pochybuju, ze by ti je nekdo na rizikovem tehotenstvi povolil, i kdyz ho fakticky nemas.

nathaliee
autor
14. čer 2016

No, kamarádka mi říkala...že to jde nějak přes sociálku, že to trvá 3 týdny - vyřízení...musím se jí poptat.. 🙂

kolmenka
14. čer 2016

@nathaliee šla bych za dr. hned. přicházíš o peníze!!! Samozřejmě že pro zaměstnavatele je lepší když jsi na nemocenské je vychcánek! 😠

nathaliee
autor
14. čer 2016

No, jak tak koukám.. :D tak je :D :D

heduska82
14. čer 2016

@nathaliee netrva nic 3 tydny. Ten den, co jsem dr.o vychazky poprosila ji vypsala papir, jeste ten den ho tam odnesla a od toho dne ( nebo hned nasledujiciho) je mela.

nathaliee
autor
14. čer 2016

tak to měla sestra štěstí teda.. 🙂 mě na gyndě řekl..že mám 6 hodin vycházek...ať si vyberu kdy je chci.. 🙂

heduska82
14. čer 2016

@nathaliee tak ona mela taky jen 6 hodin, jenze pres to leto mi to prisla blbost, navic ji dost omezuje pocasi (vedro, vitr...) , tak jsem se jen zeptala. Jenze ona je po operaci 2 nezh.nadoru v hlave a dalsi dva tam ma. Coz je rozdil proti tobe.

cell
14. čer 2016

ano, 6 hodin je max., které může povolit lékař. Neomezené vycházky jsou jen na schválení revizního lékaře správy soc. zabezpečení a moc je nedávají, protože to by pak měly skoro všechny těhule.
Logiku to má: celkem nedělají problém u lidí, co pracují rukama a tu ruku si zlomí, pak je důvod neomezených vycházek celkem jasný. Ale proč by měla mít neomezené vycházky těhotná, která nemůže pracovat z důvodu (mnohdy údajné) diagnózy krvácení, nevolnosti apod)

nathaliee
autor
14. čer 2016

@cell Jak říkám, není to z důvodu zdraví, ikdyž ten gyndař to tam musel napsat, to je jasný.. :D
No, s těma rukama je to dobrej nápad :D máme tady supr chirurga, řeknete si svou diagnózu.. :D to by šlo.. :D no, jako poslední možnost to nechám.. :D uvidím, co ten šéf.. 🙂

xpila
14. čer 2016

@heduska82 A to jí řekl kdo, že je má neomezené? Musí to totiž schvalovat komise, takže ten den by to těžko bylo. A dávají je převážně jen onkologickým pacientům, rozhodně ne těhotným.

@nathaliee Těhotným se neomezené nedávají. Takže dojdi za doktorem, že chceš zrušit neschopenku a PÍSEMNĚ zaměstnavatele požádej o přeřazení na jinou pozici. Když ji nemá, tak doma za 100 % mzdy bez omezení vycházkami. Divím se, že ti tu neschopenku doktor napsal, když ti nic není. A hlavně neschopenku určuje doktor a ne zaměstnavatel. Zbytečně tím přicházíš o peníze a jsi omezená vycházkami.

nathaliee
autor
14. čer 2016

Děkuji za info.. 🙂 No řekla, že to za 3 týdny bude mít.. 🙂 nějak mi to nešlo do hlavy...tolik známých těhotných a jen ona že by to měla neomezeně :D

A když je člověk na neschopence, jak se mu počítají prosím Vás peníze.. ? 🙂 Děkuji Vám 🙂

heduska82
14. čer 2016

@nathaliee jenze ta diagnoza je dana a pokud by se v tom chtel nekdo stourat, jeste to odskace dr.i ty, protoze je to falesna diagnoza.

heduska82
14. čer 2016

@xpila ale ona je onkologicka a mela je hned. Nikde jsem nepsala, ze je tehotna. Naopak jsem psala, ze rizikove tehotenstvi tezko projde.

jirikova
14. čer 2016

@xpila heduska psala, že její ségra má nádory v hlavě, ne že je těhotná. Tudíž je to onkologický pacient 😉

xpila
14. čer 2016

@heduska82 @jirikova Umím číst, nikde jsem nepsala, že je těhotná. Nicméně i tak to schvaluje revizní doktor nebo komise, není to od data podání žádosti...

xpila
14. čer 2016

@nathaliee První 3 dny jsi doma zadarmo, 4.-14. den platí zaměstnavatel (jen pracovní dny), od 15. dne sociálka (kalendářní dny). PN je 60 % denního vyměřovacího základu. Takže zbytečně budeš tratná.

heduska82
14. čer 2016

@xpila no tak asi zalezi na diagnoze, my mame zkusenost takovou.