Zdravím 🌹
Jdu si opět pro rady, protože už jsem opět z informací v koncích.
První věc je ohledně vzniku ochranné lhůty. V zákoně je, že musím otěhotnět prokazatelně v době trvání zaměstnání ( to bylo srpen 2017 - 30.6. 2020), datum PM je 30.6.2020 ale dle UTZ je o o 3 nebo 5 dní později ( pak upřesním, nemám u sebe průkazku) . Takže asi mohu spoléhat na to, že mi vlastně nevznikla, nebo prostě bude stačit se domluvit s doktorkou , aby případně při vyplňování žádosti o PPM uvedla datum podle PM? Už jsem se tady na to ptala, akorát se raději ptám na případné zkušenosti, jestli se to takhle někomu už taky stalo tak.A jestli to stačilo.
Další věc je , že jsem nastoupila 2.9. na HPP do jiného zaměstnani,ale jsem ve zkušební době. Konec poměru jsme podepsali k 31.10.a a teď jsem na OČR z důvodu uzavřené školy,a jelikož nikdo neví jak dlouho to trvat ještě bude, tak jsem přistoupila na ukončení ke kterém
u konci října, což je jejich dobrá vůle, mohli to ukončit hned,pokud se nemýlim. Zítra jdu k Mudr a vypadá to na neschopenku. Kdyby mi ji napsal od třeba až 26.10 (teď mám OCR) , bude mi běžet dál nemocenská, když vznikne v době trvání zaměstnání,ale od 1.11. už budeu nezaměstnana?
A jak to bude dál s ochrannou lhůtou , která mi vznikla nová z nového zaměstnání? Bude běžet v době neschopnosti nebo to na to nemá vliv?
Snad jsem to napsala srozumitelně.
Budu moc ráda za cenné rady.
A