Ahoj všem, prosím o radu.. 🙂 v listopadu a prosinci jsem byla v pracovní neschopnosti, teď od nového roku už jsem na mateřské..každopádně jsem se chhěla zeptat..vím, že když jsi na neschopence, tak ti platí prvních 14 dní zaměstnavatel náhradu mzdy a od 15. dne sociálka..platí to tak, ať je pracovní neschopnost jakkoliv dlouhá? Jde mi o to, že za prosinec jsem od zaměstnavatele nedostala žádné peníze, tak jestli se stala někde chyba nebo to pak už zaměstnavatel nevyplácí, což mi přijde jako blbost..děkuju moc! 🙂
@barasrotyrova Mela jsem jednu, ktera prechazela z mesice na mesic. K 31.12. jsem odevzdala papir o jejim ukonceni. To je rozdilny, jestli mas 1 nebo 2?
@z_u_z_a_n_a_1988 a listek na penize jste zamestnavateli predala?pokud ne tak Vam zkratka nic neposlali.Stalo se mi to pak mi to zaplatili dalsi mesic ...
Peníze by vám měly přijít z ossz. Mají na to čas až do konce následujícího měsíce, tzn. Nemocenská za prosinec může být vyplacena klidně posledního ledna. Nebo klidně i později, když to nestihnou, žádnou pokutu za to nedostanou ☹ mamce přišla jednou je mocenská až za 3 měsíce. Taky záleží, kdy vaše účetní lístek na peníze odeslala, pokud se to nepošle hned na začátku měsíce, bývá zpožděná platba od ossz.
@renca1978 v listopadu jsem dostala na gynde 2 papiry na penize, v prosinci zadny. Vubec se v techto vecech nevyznam, zeptam se tedy doktorky a zkusim to pripadne odevzdat zpetne. Dekuju! 🙂
@marketaryzi jen z ossz? zamestnavatel se na vyplaceni uz nepodili? Jinak dekuju za reakci..🙂
@z_u_z_a_n_a_1988 Nepodílí, od 15. dne platí jen OSSZ. A pokud jsi zaměstnavateli nedala lístek na peníze, tak je jasné, že jsi žádné nedostala.
Listek na penize se dava po prvnich 14-ti dnech a pak pokazde, kdyz neschopenka prechazi z mesice na mesic. Takze pokud byla PN ukoncena k 31.12. listek na penize za prosinec se nedava, staci predat V. dil neschopenky.
@barasrotyrova ten jsem predala..tak pockam co socialka..dekuju za info! 🙂
Ahoj, tu neschopenku jsi mela jednu, ktera prechazela z mesice na mesic nebo jsi mela kazdy mesic vystavenou novou PN? Jinak plati, ze prvnich 14 dni pracovni neschopnosti plati zamestnavatel (resp.11 dni, protoze prvni tri jsi doma "zdarma") a pak az do skonceni PN plati OSSZ.