Ahojte holky, měly ste to taky některá tak, nastoupily ste hned po první skončení rodičovské na nemocenskou? mě to vychází v září konec rodičáku, v lednu se má narodit druhé mimčo, takže abych nemusela nastoupit na 2 měsíce do práce, kterou mám daleko, napsal vám gynekolog nemocenskou?po těch 2 měs. nemocenské, hned mteřská 😉
@martisek11 Ahojky, resim uplne to same co ty 🙂 v zari mi konci rodicovska dovolena a termin porodu bych mela mit koncem ledna. Takze na 2 mesice do prace. Ale to my prijde blbost tam jit. Chci se domluvit na gynde, aby mi napsala neschopenku. Mam problem s jizvou na deloze po cs, tak mozna budu i na rizikovym. Na nemocenskou narok mame.
@xpila dceři bude v září 2,5roku, mám nahlášenou rodič. dovolenou do konce prosince 2016, a přemýšlím, že rod. příspěvek si navýším abych ho měla do koce září,pak 2 měsíce pobírat nemocenskou a pak mateřská. Proč to takle nejde? když bych do práce oznámila, že končím rodič. dovolenou v září, a začíná mi nemocenská??, to takhle nejde???
vždyt rodič. dovolenou pošlu oznámení do práce, je přece moje věc, kdy si ji ukončím ne, ikdyž předčasněji..
@martisek11 pokud si na rd do konce prosince, tak naco nemocenskou? Jen odevzdáš papír od gyndr, kdy nastupuješ na md. Jestli jde o peníze, tak si to třeba rozpočítej do nástupu na md. Vrátit se z rd dřív jen tak nemůžeš, zaměstnavatel s tím musí souhlasit. A v tvém případě chceš, aby ti ještě platil nemocenskou. To ti určitě neschválí.
@martisek11 tak to ti zaměstnavatel rozhodně neschválí..
@martisek11 Není to tvoje věc. Dřívější návrat do práce, tj. zkrácení rodičovské dovolené, musí schválit zaměstnavatel. Takže je to čistě na něm. A on ti to na 99 % neschválí, protože by ho to stálo peníze.
Tvoje věc je pobírání RP, to zaměstnavatele nezajímá, ale ne RD, to se týká především jeho.
jj, mě šlo o to, že dcera nastupuje v listopadu do školky, takže bych nemohla být na rodičáku do prosince, nebo s epletu? jak to udělat v tomhle případě?
@martisek11 Mohla, proč bys nemohla.
Já přešla z rodičáku na nemocenskou a následně na novou mateřskou. Rodičák mi skončil 23.6., od 24.6. jsme byla na nemocenské a ta mi končila někdy k 28.7. nebo tak a šla na mateřskou. termín byl 9.9. Bylo vše bez problémů, začátkem května jsme nahlásila, že budu mít druhou mateřskou a vše ok. Ale nebýt na RD, měla bych stejně rizikové těh.
@kami1984 a ty sis tu rodič. dovolenou zkrátila u zaměstnavatele, nebo už ti měla končit oficiálně..
@martisek11 měla mi končit, měla jsem ji do 3let věku syna
Holkyyy,ted to resim, malymu budou tri 29.8. A jsem tehotna..smlouvu mam na neurcito a rod prispevek mam do 4 let veku...do prace bych mela nastoupit 30.8.,ze?ale muzu dat toho 30.neschopenku a zaroven pobirat rodicovsky prispevek??ted mi nekdo rikal ze si neni uplne jisty...a kdyby nahodou,muzu dostat na RD vypoved?a kdyz uz jsem tehotna,tak to stejne nemuzu,ne? Dekujiii 🙂)
Tak ono jde o to, jestli ti skutečně končí rodičovská dovolená. Pokud by ti končilo jen pobírání RP, tak na nemocenskou nárok nemáš.