Dobrý den, mám takový nešvar. Jsem na rizikovém těhotenství, prvních 14 dní je povinný hradit zaměstnavatel ale mám s nim samé problémy, opomenu to že nebyl schopný zaslat podklady na ČSSZ a tudíž dostanu nemocenskou o měsíc déle, když jsem se na nej obrátila, vždy mi poslal sms ( to je váš problém )
Teď mi má vyplatit 14 dní, jelikož jsem mimo své bydliště a chci aby mi to poslal na úctě jelikož vždy dával peníze na ruku … tak mi zase napsal ( váš problém) co mám dělat ? Mám právo chtít aby mi to poslal na účet ?
A pokud ano, na koho se mám obrátit jelikož po dobrém to nejde …. Děkuji
@krisstina93 no to ne, 😇
Má mi teď vyplatit jen těch 14 dní ale ja nejsem schopna to vyzvednout, marodím upně jinde
Tak u nas v praci kdo chce,dostane na ruku a kdo na ucet,ten na ucet. Nekdo to tam ma i pul napul dokonce. Je to z duvodu ze ty lidi bydli na vesnici kde neni bankomat a jsou jiz starsi (55+) takze je to pro ne jednodussi
@hanka_12345 to je krásné tady to tak není, výplata je přes 40 čistá a aby nemuseli přiznávat tak to dávají na ruku a přiznávají (——)
Tak to jsi zapomněla zmínit v té druhé diskuzi se stejným dotazem, kde jsem ti psala ten paragraf. Pokud ti oficiálně přiznává menší mzdu a zbytek doplácí na černo, pak logicky nechce posílat peníze přes účet, protože tam by ti musel poslat jen částku vypočítanou z oficiálně nahlášeného příjmu, tedy méně. Pak je ale v tvém zájmu si pro to přijet, popř. někoho zplnomocnit, aby ti tu náhradu mzdy vyzvedl. Pokud ani jedno není možné, můžeš využít ten paragraf, co jsem ti psala, ale počítala bych s částkou vycházející z oficiální mzdy, ze které se bude vypočítávat nemocenská hrazená ČSSZ.
Jo ono je to hezký mít víc peněz v ruce, ale pak právě nastane taková situace a najednou, máš prd.
V tuhle chvíli bych tam někoho poslala a v nejbližší době bych začala hledat nové zaměstnání.
A co mas napsané v pracovní smlouvě? Zpravidla tam byva, jakým způsobem a v jakem termínu se má vyplácet mzda. Pokud je ve smlouvě hotove, tak to je opravdu tvůj problem, ze tam nemůžeš dojet. 40 tisíc čistého měsíčně vyplácet hotove fakt smrdí cernotou.
@praumice tak když to nepříznavaji, tak delas částečně na černo, tudíž když ti to pošlou na účet, mas nárok jen na to, co mas oficiálně přiznané, takže nepocitej, ze ti pošlou nemocenskou ze 40 tisíc, spis z nějakého minima co teda oficiálně přiznávají a pokud budeš marodit dal, tak pocitej s almuznou i od OSSZ.
No nemocenská chodí s výplatou, tak jestli ti dává jinak výplatu na ruku, tak nemocenskou ti dá společně s tou výplatou.