ahoj, chtěla bych se zeptat jak to funguje, když jsem po vyučení byla na úp, ted 4 měsíce pracuji a zjistila jsem že sem v tom, a nemám odpracovaný povinný jeden rok. co dělat? mám nárok na nějaké přídavky? jak to bude s mateřskou?? děkuji za odp
pokud bys nemela odpracovany povinny rok tak na materskou narok nemas,ale narok mas vzdycky na rodicovsky prispevek. Pokud ale pracujes 4 mesice tak mozna budes mit narok i na MD porad se u zamestnavatele.
@alice19 - jeslti pracuješ už 4 měsíce a teď jsi zjistila, že jsi těhotná, nárok na mateřskou by ti měl v pohodě vyjít - ikdyž vezmu, že bys byla v druhém měsíci, tak to budeš mít tip-top abys splnila 270 účasti na nemoc.pojištění.....pokud jsi na začátku těhu, tak v pohodě budeš mít nárok na mateřskou a pak na rodičák, kde si můžeš vybrat jeho délku.
Dobrý den chtěla bych se zeptat když nemam odpracovanej rok jestli mam nárok protože jsem slyšela že se to vztahuje i na přítele tím pádem bych měla nárok na mateřskou na 3 letou děkuji
Dobrý den,
ČTu, hledám, ale jednu věc se nedozvídám. Prosím prosím o radu. Pracovala jsem 7měs v albertu na DPČ, hrubý příjem nad 10000kč nyní jsem na HPP 4měs. Chtěla jsem se optat, jak by to bylo kdybych ted otěhotněla a musela jít na rizikové, pač jsem už několikrát potratila, měla bych nárok na mateřskou či ne? Započítává se těch 7měs. když mi platili pojištění ?
Děkuji za odpovědi budu vděčná
S pozdravem
Veru
Na mateřskou nárok nemáš,nastoupíš na rodičovskou dnem narození dítěte a automaticky na 4letou variantu,myslím,že si nemůžeš vybírat délku... Ale určitě ti odpoví povolanější maminky 🙂