Dneska jsem dostala výpověď ze současné práce v březnu mám nastoupit na mateřskou tak potřebuji vyplnit ten čas máte nějakou homeoffice 😉
Jak jako výpověď? Jsi těhotná, tj. v ochranné době, sděl to zaměstnavatelii a výpověď bude neplatná. Nejedná se spíš o zrušení poměru ve zkušební době?
Vše se odvíjí od toho, co umíš. Můžeš třeba doučovat nebo hlídat děti.
Jak si to jako představuješ? Proč by někdo zaměstnal těhotnou, když nevíš, zda budeš po porodu stíhat. Ještě k tomu na HO! Před tebou bude 10 netěhotných uchazeček. Nemůžeš mít nereálná očekávání. Zaměstnavatel není hloupý, on tě zaměstná a ty půjdeš za týden marodit. Přemýšlej trochu a pak se můžeš nahlásit na ÚP.
Nejdřív ověřit, zda je výpověď vůbec platná - pokud jsi byla ve zkušebce, tak byla asi docela logická (kvůli těhotenství - málokdo chce držet těhotnou). Tam bych se skoro ptala stávajícího zaměstnavatele, zda není cesta, jak tam ještě nějakou dobu zůstat (nevím, zda to zákoník práce umožňuje - fakt na hlavu v některých případech, že tam nemůžeš zůstat, pokud jsou spokojení, jenom otěhotníš ve zkušebce). I když teda jak to počítám, tak jsi někde na začátku 2. trimestru = kdybys byla ve zkušebce, tak to asi zaměstnavateli ani říkat nebudeš.
Tzn. tě vyhodili z "klasického" poměru nebo protože s tebou nebyli úplně spokojení?
Každopádně - určitě se nahlaš na pracák, ale pokud jim řekneš, že jsi těhotná, tak je otázkou, zda ti vůbec budou něco hledat. Na druhou stranu - teď jsou všude vánoční trhy, plno lidí shání předvánoční úklidy, tam jsou často peníze "na ruku", čili prosinec bys mohla mít pokrytý (pokud budeš mít starší dítě zdravé a pokud jsi aspoň trošku manuálně zručná).
A pokud umíš aspoň nějaký školní předmět (máš aspoň maturitu, máš trošku pedagogický talent), tak od ledna do března můžeš docela v pohodě doučovat. Pokud neumíš, tak zase pokud se chytneš s těmi úklidy, tak dost domácností můžeš navštěvovat i po novém roce - ne všude a vše se stihne dobře uklidit do Vánoc a nadhodit ženám, že hloubkovější věci se dají udělat leden až březen může mnoha z nich pomoci.
Držím palce.
@linusha propuštěna byla jsem na dpč ale bohužel jsem řekla že souhlasím ale chci si zavolat na sociálku protože jsem dohodnuta s doktorkou ze od prosince půjdu marodit ale nevim jak ted budu zjišťovat
@llluckaaa výpověď z Dpč budu se o tom v pondělí více informovat
Tip nemám. Smlouva vám skončila nebo jste byla propuštěna kdy zaměstnavatel dál pokračuje? Protože jestli propuštěna tak jen tak nemůže dát zaměstnavatel těhotné výpověď jelikož se na ni, pokud se nepletu, vztahuje ochranná doba.