Ahoj holky,
ať hledám kdekoliv nejspíš kvůli čerstvosti zákona jsem nikde nenašla, že by někdo již řešil.
Díky novému ustanovení (bod a) sbírky 241a, v pracovním zákoníku jako těhotné (v14týdnu) je nařízeno zaměstnavateli vyhovět nebo písemně zdůvodnit nemožnost výkonu práce na dálku.
Dělám v marketingu, specializace sociální sítě. Stačí mi telefona wifina, takže nejsem na nic vázaná, ale i tak si zaměstnavatel vymýšlí blbosti, že to není možné.
Mám rizikové těhotenství kvůli PCOs a již jsem byla asi 10dní na neschopence kvůli velmi častým nevolnostem. Řešil to někdo z Vás právní cestou?
Děkuji moc za odpovědi a názory.
@dyechampion
všechno jsou to nesmysly právě a předtím jsem tu stejnou práci dělala jen z HO :D
Takže kde bych začla: nejde to kvůli práci konané v osobní a bezprostřední spolupráci, pak prej předávám práci osobně, průběh mé činnosti musí být konzultován s jinými nadřízenými, zvláštní zařízení použito na konkrétních místech, osobní přítomnost kvůli nepředvídatelnosti a neplánovanost.
Všechny nemožnosti jdou krásně vyvrátit, ale nejvíc mě asi sere předání práce osobně a osobní spolupráce s kolegou, kdy si píšeme přes meili o všem ikdyž sedí 3 metry odemě a nevím jak bych osobně měla předat publikované story :D
Ale těch 10dní když jsem byla na nemocenské a pracovala z domu na 60% aby kolega nemusel dělat moji práci, to už jim přišlo vhod, aby práce byla odevzdaná. O neplacené práci o víkendu, kdy mám budíky nastavené, abych chytla telefon a sdílela story ani nemluvím.
Kdyby někdo měl taky tak špatného nadřízeného, tak přeji hodně sil a podporujícího partnera ❤
@claire011 me by zajimalo jaky blbosti vymysli, ze proc to nejde...digitalni marketing a nemoznost HO je tak trosku doba ledova :D