Maminky prosím o radu. Je tu někdo, kdo v nejbližší době šel na úřad navýšit rodičovský příspěvek? Pobírala jsem 7100 kč do 3 let dítěte. A chtěla jsem navýšit na 11500 kč. Znovu jsem otěhotněla a čekáme dvojčata, a moc by se nám to navýšení hodilo. Jsou to přeci jen o 4000 kč na víc měsíčně. Ale paní na úřadě mi řekla, že nemám nárok, že mi navýší pouze na 7600 kč, na nic víc nemám nárok. Ale přitom moje kolegyně z práce, před dvouma měsícema to šla taky navýšit a bez problému, ještě ji paní poradila, ať přinese přítelův vyměřák, že se to bude počítat z jeho ( protože ona by jinak něměla nárok,měla malou denní dávku jako já, stejný plat jsme měly). A mě paní řekla, že ten manželův vyměřák, se nedá dát dodatečně, pouze na začátku. Jak to, že někde to jde a někde nejde? je snad jedno, že je to praha nebo vesnice. jinak kolegyně ž opravdu pobírá rodičák 11500 kč. Děkuji za radu
A nemáte už prostě vyčerpaný RP a pokud to chcete rozložit na tu dobu, tak vám více nez na 7.600 nezbývá?
A nedodala ho kolegyně opravdu na začátku, když si o RP žádala? Dodatečně se opravdu doložit nedá, taky mě na to upozorňovali