Jak se bere v zaměstnání návštěva lékaře s tři letym dítětem? Dětského lékaře máme v jiném městě než mam zaměstnání, mám nárok mít celý den v práci proplaceny? Nebo si mám vzít radši dovolenou?
Tak asi na domluvě, protoze do práce to mam 25 min, spoje každé dve hodiny. Doktorka je tam 7-12 a objednává dle akutnosti ajde mi spise pak o to, ze s tim ditetem pak musi nekdo byt. Takze to spíše, vypada na dovolenou. Dekuji
@dzejnany Na návštěvu ano, to, že pak s dítětem musí někdo být už nikoho nezajímá, protože jindy to taky máš nějak vyřešené, takže i po návštěvě lékaře to můžeš vyřešit stejně, pokud jsem tedy pochopila správně, že je to návštěva se zdravým dítětem.
Takže jako ideální řešení bych viděla vzít si půlden dovolené a druhý půlden by oni měli proplatit jako návštěvu lékaře.
Děkuji aspoň vím, jak na zamestnavatele vyrukovat. Ja dělám 4x v tydnu devet hodin, tak pul dny dovci uz vypadaji lip.
Viz Narizeni vlady 590/2006. Zalezi, jak dlouhi navsteva realne teva, jake je spojeni..., jestli si obhajis, ze to bylo na cely den. Taky jak mas benevolentniho zamestnavatele.
"8. Doprovod
a) Pracovní volno k doprovodu rodinného příslušníka do zdravotnického zařízení k vyšetření nebo ošetření při náhlém onemocnění nebo úrazu a k předem stanovenému vyšetření, ošetření nebo léčení se poskytne jen jednomu z rodinných příslušníků na nezbytně nutnou dobu, nejvýše však na 1 den, byl-li doprovod nezbytný a uvedené úkony nebylo možno provést mimo pracovní dobu
1. s náhradou mzdy nebo platu, jde-li o doprovod manžela, druha nebo dítěte, jakož i rodiče a prarodiče zaměstnance nebo jeho manžela; má-li zaměstnanec nárok na ošetřovné z nemocenského pojištění, nepřísluší mu náhrada mzdy nebo platu,"