Návrat z RD do práce se smlouvou na neurčito

majirtr
11. únor 2016

Ahoj holky.Vracím se z rodičovské dovolené do práce asi o měsíc a kousek dřív do práce.Mám s nima smlouvu na dobu neurčitou.Vracím se na stejný místo na jakém jsem byla před tím ale paní na osobním mi oznámila že mi sepíše novou smlouvu.Jen nechápu proč novou když už smlouvu s nima mám.Má někdo zkušenosti???Děkuji za odpověd 🙂

xpila
11. únor 2016

Není žádný důvod pro novou smlouvu.

tifanyt
11. únor 2016

Nevidím důvod, proč sepisovat novou smlouvu.
Jen v případě, že by se třeba za domu, co jste byla na rodičovské změnily firemní údaje nebo vaše jméno či trvalá adresa - tak aby byla smlouva aktuální. Ale na to by i stačil dodatek.

Každopádně, pokud bude chtít novou smlouvu, tak si pohlídejte, aby vás nestrčili do zkušební lhůty, aby jste měla stejné pracovní zařazení, smlouvu na dobu neurčitou a samozřejmě ohodnocení.

Je možné, že to na vás budou zkoušet a sepíšou vám novou smlouvu i se zkušební lhůtou a pak by vás mohli propustit...

Pokud by vás chtěli propustit, máte i po RD nárok na klasickou výpovědní lhůtu a odstupné.

Je ještě možné, že by vám zaměstnavatel připravil například dohodu na ten měsíc, co nastupujete dříve.
Tzn., že by ještě za ten měsíc za vás nemusel platit a návrat do práce na původní prac. smlouvu by jste měla až po řádném skončení RD...
Nebojte se na personálním zeptat 🙂

evulina77
11. únor 2016

pozor, možná něco chystají. Pokud bude třeba jiný platový výměr nebo jiná změna oproti stávající smlouvě, dělá se to dodatkem k pracovní smlouvě...

analliticka
11. únor 2016

Dobrý den, na toto pozor! S velkou pravděpodobností se Vás chtějí zbavit. Toto bývá častá finta zaměstnavatelů, kteří nechtějí platit odstupné. Podpisem této smlouvy riskujete, že jakmile Vám vyprší doba určená ve smlouvě, tak přijdete o práci i o odstupné. Nechci Vás strašit a ani pošpinit zaměstnavatele, ale takovéto situace se bohužel stávají.