Návrat po RD do práce. Říct v práci, že bych chtěla co nejdřív další dítě?

27. kvě 2021

Dobry den, v listopadu me ceka navrat po 3 letech do prace po 1 diteti - planovali jsme 2 hned po sobe, ale bohuzel prisel covid, ze ktereho jsem se dlouho davala dohromady, ted cekam na ockovani... samozrejme bych chtela co nejdriv mimi, ale stejne se snazenim musime pockat asi az na zari kvuli tomu ockovani... ja ted jenom resim, ze je mi to strasne blbe vuci zamestnavateli, ze pokud by se zadarilo, tak vlastne budu v praci jenom chvili a on zase bude slozite resit muj zastup - rekly byste pri nastupu zpet, ze chcete co nejdriv dalsi dite, aby s tim pocital? bohuzel, planovani je jedna vec a realita druha - s covidem jsem bohuzel moc nepocitala...Diky za vase nazory ☀️

lida9
27. kvě 2021

a zamestnavatel je velka firma? pokud ano, neresila bych, stejne nevis, zda a kdy se zadari... muze to byt hned nebo i za rok a zamestnavatele podle me u zensky s tim tak nejak pocitaji... pokud je to mala rodinna firma se 2 zamestnanci, tak tam bych asi rekla Vase plany, ale i tak stale plati, ze clovek planuje a zivot meni🙂)

zrzinda
27. kvě 2021

Za mě je nejlepsi upřímnost. Proste říct, jak to je. I za cenu toho, ze se to někomu nebude líbit. Dělám to tak cely život a myslím, ze je to správně 🙏

areh
27. kvě 2021

Neřekla bych. Jak sama píšeš - plánování je jedna věc,realita druhá. Myslím, že by s tebou jakoby nepočítal. Mohla bys zapomenou na případné povýšení a podobně. Jen by každý den čekal, kdy mu oznámíš, že odchazíš. Může se zadařit hned,ale taky ne...

adula000
27. kvě 2021

taky bych neřekla a prostě nastoupila, přesně, může to vyjít hned ale taky to může trvat roky

autor
27. kvě 2021

dekuji Vam za nazory 🙏 je to mala firmicka, ale tak co, kvuli nejake pozici v praci prece nezahodim touhu mit dalsi mimi... prinejhorsim si myslim ze by mohla zase "zaskocit" ta pani co je ted...Vsichni tam vedi co nam v rodine covid zpusobil, tak by to mohli pochopit 🙏 (umrel mi jeden z rodicu - 56 let do te doby zdravy a ja sama byla s covidem hospitalizovana)... tak asi pochopite, ze na nejake snazeni nebylo vubec pomysleni...

adula000
27. kvě 2021

já myslím, že je to tvoje věc a žádný zaměstnavatel ti do toho kecat nemůže, to že chceš otěhotnět pár měsíců co nastoupíš no a co? takových už bylo.

eviicka
27. kvě 2021

Záleží jak to v práci máte, vzájemná důvěra a tak. Já bych to třeba ve své práci řekla a vím, že by se mi to nijak nevymstilo (už jsem podobné řešila). Teď hlavně mysli na přítomnost, ať to všechno i se starším v klidu zvládnete 🙂.

zoyee
27. kvě 2021

Jde o to, jaké spolu máte vztahy. Já jim to řekla, vracela jsem loni v únoru, když bylo dceři 2,5. Už při odchodu na první mateřskou počítali s tím, že bych chtěla navazovat s druhým dítětem. Druhé se nám nedařilo tak, aby to navazovalo. Otěhotněla jsem v srpnu. Do odchodu na mateřskou jsem byla v práci přes rok, takže jenom chvíle to zase nebyla a času najit zástup bylo dost.

sarkasv80
30. kvě 2021

Tak já bych to neříkala,není důvod a je to čistě tvá věc 😁

weronyc
30. kvě 2021

Já bych to předem neříkala. Kolegyňka plánovala už v září, že otěhotní a zatím se ji stále nedaří, vysvětlovat potom každému proč ješte ne musí být nepříjemné. Prostě až to přijde, tak to přijde. Hlavně pokud to oznámíš hned, že chcete další co nejdříve, budeš se na to o to víc upínat.

drep
30. kvě 2021

Řekla bych, že chci ještě jedno dítě bez bližší specifikace kdy. Doposud se mi “s upřímností nejdál dojdeš” v životě opravdu osvědčuje. Pracuju na velké klinice v řadové pozici, takže si za mě konkrétně nikdo náhradu dělat nemusí.

netopejr
30. kvě 2021

Nic nerikej..... jednu takovou znam a na dite cekala 15 let a bylo z umelyho, ale ustrky kvuli tomu v oraci byly strasny.
Bude Tobe ted zamestbavatek rikat, ze uvazuje,ze za pul roku budes mezi tema l, co půjdou? Ne! Bude Ti pri nástupu rikat, ze uvazuje, ze Te vyhodi behem dalsich 2 mesicu? Ne!
Slusne strany postupuji obe dle zákona a domlouvaji se slusne.
Tot vse. Vyvolas kolem sebe akorat nejistotu a dusno.

Krom toho, nekdo otehotní i uplne neplan9vane, vzdor vsem moznym druhu antikoncepce pouziivajych soucasne.... proste to je život, deti přicházejí ruzne. Tecka.

Slusna domluva se zametsnavatelem je rict mu to na konci 3m, pokud tam planuje setrvat do MD, tak ma dost casu to resit. Pokud to bude videt, muzes i driv. Nad ramec svych povinnosti muzes prip.nastupkyni poskytnout tel.i jinoubpodporu inz materske.... mebo v tu dobu vyjit zamestnava5eli vstric jinaky dle potreby a jak se domluvímlte. Ale nedelejel ze sebe blbou - dost zamestbavatelu se takovym oznamenim vysmeje - ono jim to totiz k nicemu neni - vedi, ze to muze nastat u kterekoli zeny v plodnem veku.... stejne jako vsichninostatni zamestnanci jim muzou odejit a ja hledání nahrady maji 2 m. No a když ses treba dobrej spolehlivej zaměstnanec, zaměstnavatel te teda nevyhodi ale nenecha te moc delat dulezity veci, ktery se zas blbě predava... a ono 5 let nic, budete se do hlavy tlouct oba. Tohle se resi, az kdyz to nastane. 😉

marimanta
30. kvě 2021

Neřekla bych to. K čemu? Když se nezadaří hned, můžeš se s následky takové upřímnosti potýkat dlouho... Nevím, jak velká firma (nebo co) jste. Ale z mojí zkušenosti, teď myslím i zprostředkované od okolí. Všichni byli pro kolektiv a šéfy děsně důležití přesně do chvíle, než onemocněli či otěhotněly (zde jen ženy 😁). Vedení se s tím velice rychle vyrovnalo a po dotyčném pes neštěkl.
Btw. kdybys neplánovala a otěhotněla, tak to vyjde nastejno 😉

marimanta
30. kvě 2021

Mimochodem po přečtení diskuse mě napadá, že upřímnost je jedna věc a vykecat na sebe všecko druhá 😉 Taky jsem upřímná, ale když jsem odcházela na třetí mateřskou, nehlásila jsem jim, že v ideálním případě už se nevrátím. Myslím, že teď, když už to bude třetí v řadě.. To asi pochopí 😁

lachtanice86
30. kvě 2021

No nevím nějakých 5mesicu mi jako chvilka nepřijde. Navíc to nemusí jít, neříkala bych to

priefi
30. kvě 2021

Sama od sebe určitě ne, pokud se budou ptát, můžeš být upřímná a říci, že do budoucna plánujete mít ještě dítě. Do detailů bych nerozváděla