Ahoj holky,
chtěla jsem se vrátit do práce trochu dřív,než mi skončí RD. Na personálním mi ale řekli,že proběhla reorganizace a mé místo se zrušilo. (Spíš se jen prejmenovalo,náplň práce je obdobna). Tudíž mi nabídnou jen odstupné platy. Nebo jít zpět,na o dost nižší pozici.
Lze se nějak bránit?
Ona je otázka, zda na to nepřistoupit a nevzit to odstupné. Já vím, je to hnus, ale teď jim budeš dělat peklo ty, přijmou tě zpátky a budou ti zase dělat peklo oni. Ve výsledku se klidně muže stát, ze nastoupis na měsíc, něco na tebe hodí a vyhodí tě bez odstupného…je to na pytel.
Řešila jsem stejný problém. Mé místo údajně zrušili, ale já vím, že tam je a to 3x. Navíc jenom v našem městě firma zaměstnává odhadem 350 lidí...
Vzala jsem odstupné. Měla jsem nastupovat na začátku prázdnin, díky tomu mohu být ještě 2 měsíce doma za plný plat a další 3 výplaty mi zůstanou. Novou práci jsem sehnala hned. Je za méně peněz, ale s lepší pracovní dobou.
Beru to tak, že mám ideální možnost začít něco nového, naučit se něco, poznat další lidi.
Nicméně pokud bys šla se zaměstnavatelem do sporu, máš šanci uspět. Ale co potom v té práci? Jak by z tebou vychazeli kolegové? Nebude se po tobě šéf vozit a hledat chyby?
Já jsem z toho právě taková zmatená. Vedoucí směny mi tvrdí,ze z jejich strany mě rádi vezmou. Ze strany personální pro mě nemají místo,protože je tato pozice obsazena(podle nich zrusena). Tak asi vyčkam a uvidim
No, můžeš se soudit o neplatnost výpovědi.