Návrat do práce. Jaké podniknout kroky?

19. srp 2024

Dobry den, na podzim bych se mela vracet po RD do prace. Mladsi ale neni pripraven na skolku, tudiz bych potrebovala byt jeste rok doma. Pocitala jsem s tim, ze pozadam zamestnavatele o neplacene volno, ktere mi nepovoli, to vim uz ted jiste. Takze musim dat vypoved.
A ted k veci - manzel prisel s tim, ze bych ja mohla jit do prace a on by zustal s malym doma. Jenomze ja nevim, jakou bych mela nyni mzdu. Je mi jasne, ze nebudu nikdy vydelavat to, co on. Uz mi z prace volali, aby se se mnou domluvili. Nechci s nimi nijak vyjeb*** nebo neco podobneho. Ale potrebovala bych zjistit, za jakych podminek bych nastoupila a podle toho bych se rozmyslela, zda dam vypoved nebo nastoupim. Muzu to takhle narovinu v praci rict? Vubec nevim, jak to oznamit...

jahodi
19. srp 2024

Asi bych rekla něco jako, že o tu práci nechceš přijít, tudíž manžel zůstane rok s dítětem doma, ale potřebuješ vědět jakou bys měla mzdu. Pokud tě v práci chtějí (a ty jí považuješ za dobrou, že bys nastoupila) tak by podle mě měli vědět, že uděláte rodinné změny, abys nastoupit mohla, ale potřebuješ si věci i propočítat. Pokud by tvé nenastoupení znamenalo pro zam-tele obtíže a zároveň ty tu práci znáš, tak by měl ocenit tu snahu a vyjít ti dost vstříc, tedy dle mého...

jana_zofie
19. srp 2024

Souhlas s @jahodi. Jinak pokud by nizsi prijem predstavoval vyrazny problem v rodinnem rozpoctu, muzete se jeste zkusit zamyslet, jestli by u nekoho z vas, ci obou, nesel trebabzkraceny uvazek, ze byste se prostridali.

martinka_33
19. srp 2024

@jana_zofie to ted tak máme my a.po trech mesicich padame na hubu. Jsem si to predstavovala snadnějáí teda 😅 Ale kdyz ono to jinak nešlo... Malá taky nejde do školky. Neplaceny volno mi teda puvodne dokonce nabizeli, ale muz by nas sam neuzivil jen s myma penezma z brigady.

simkrk
19. srp 2024

Nebo zkusit jit na rok jako žena v domacnosti.. 🤷

jana_zofie
19. srp 2024

@martinka_33 ja taky nemyslela jeden plnej a jeden castecnej, ale dva castecny. Plny, castecny a dite, to by padl na hubu kazdej.