Dobry den, na podzim bych se mela vracet po RD do prace. Mladsi ale neni pripraven na skolku, tudiz bych potrebovala byt jeste rok doma. Pocitala jsem s tim, ze pozadam zamestnavatele o neplacene volno, ktere mi nepovoli, to vim uz ted jiste. Takze musim dat vypoved.
A ted k veci - manzel prisel s tim, ze bych ja mohla jit do prace a on by zustal s malym doma. Jenomze ja nevim, jakou bych mela nyni mzdu. Je mi jasne, ze nebudu nikdy vydelavat to, co on. Uz mi z prace volali, aby se se mnou domluvili. Nechci s nimi nijak vyjeb*** nebo neco podobneho. Ale potrebovala bych zjistit, za jakych podminek bych nastoupila a podle toho bych se rozmyslela, zda dam vypoved nebo nastoupim. Muzu to takhle narovinu v praci rict? Vubec nevim, jak to oznamit...
Souhlas s @jahodi. Jinak pokud by nizsi prijem predstavoval vyrazny problem v rodinnem rozpoctu, muzete se jeste zkusit zamyslet, jestli by u nekoho z vas, ci obou, nesel trebabzkraceny uvazek, ze byste se prostridali.
@jana_zofie to ted tak máme my a.po trech mesicich padame na hubu. Jsem si to predstavovala snadnějáí teda 😅 Ale kdyz ono to jinak nešlo... Malá taky nejde do školky. Neplaceny volno mi teda puvodne dokonce nabizeli, ale muz by nas sam neuzivil jen s myma penezma z brigady.
Nebo zkusit jit na rok jako žena v domacnosti.. 🤷
@martinka_33 ja taky nemyslela jeden plnej a jeden castecnej, ale dva castecny. Plny, castecny a dite, to by padl na hubu kazdej.
Asi bych rekla něco jako, že o tu práci nechceš přijít, tudíž manžel zůstane rok s dítětem doma, ale potřebuješ vědět jakou bys měla mzdu. Pokud tě v práci chtějí (a ty jí považuješ za dobrou, že bys nastoupila) tak by podle mě měli vědět, že uděláte rodinné změny, abys nastoupit mohla, ale potřebuješ si věci i propočítat. Pokud by tvé nenastoupení znamenalo pro zam-tele obtíže a zároveň ty tu práci znáš, tak by měl ocenit tu snahu a vyjít ti dost vstříc, tedy dle mého...