Nástup do práce při rodičáku, musím to někde hlásit?

rioko
2. lis 2016

Holky jak to je, když jste na rodicaku a nastoupite do práce? Mám syna 2 roky a 4 měsíce, rodicak do srpna. Za 14 dní půjdu do práce, do jiné než před rodicakem, syn do školky. Musím to někde hlásit? Díky

kata.jan
2. lis 2016

Nic se nemění, budeš dal pobírat řidičák a zároveň budeš mít plat. 😉 Také jsem to tak měla dva měsíce.

rioko
autor
2. lis 2016

@kata.jan takže hlásit nemusím nikde nic jo?

aronek
2. lis 2016

@rioko nikam nic hlásit nemusíš, já u prvního šla do práce v jeho 5 měsících a u druhého v roce. Chodí ti dál rodičák i výplata 😉

kata.jan
2. lis 2016

Ne určitě ne. 1.9. jsem nastoupila a do 20.9. kdy byli malému 2 roky hlídala babička. Pak nastoupil do školky a teď mi ještě normálně přijde rodičák (poslední )😉

bervidova
3. lis 2016

nenahlašuje se nikde, dělala jsem po celou dobu RD - nejdřív na dohodu,pak na zkrácený úvazek a bez problémů.

deathy
6. únor 2017

@bervidova Můžu se jen zeptat, jak je to s případným omezením? U DPP jsem někde četla, že se smí dělat 300 hodin ročně, u DPČ jen 20hod./týdně... a jak to je s tím zkráceným úvazkem?
Vypadá to, že budu mít možnost (nechci to zakřiknout) a ráda bych dělala - resp. měla bych možnost - cca 16 dní v měsíci 8 hod./denně. O dítě se mezitím bude starat tatínek.

jitahh
6. únor 2017

@deathy jo,je to tak. DPP max 300 hodin a DPC 20/ tyden. Ale dpc se muze prumerovat.

deathy
6. únor 2017

@jitahh Průměrovat? Nějak si to neumím představit jak přesně... nikdy jsem v takovým procesu nebyla, tak jsem fakt mimo.

jitahh
6. únor 2017

@deathy je to max 20 hodin,ale muze se to zprumerovat za celou platnost dohody,max. za 52 tydnu. Ja jsem pred rodicakem delala tak,ze jsem nejprve mela dpp a po vycerpani hodin dostala dpc. To mi pak prumerovali,nektery tyden jsem mela vic nez 20 hodin,jiny pak zase min. Podle prace. Vzdycky to nejak vyslo,resp.se to udelalo 🙂

jitahh
6. únor 2017

@deathy jo a dpc muze byt u jednoho zamestnavatele uzavreno vic soubezne.

andylex
14. únor 2017

Holky poraďte mi prosím,kdyz jsem na rodicaku u zaměstnavatele a chci nastoupit do jine prace,mam davat výpověď u toho zam.kde mi plati rodicak?a pote i ukoncit rodicak a jit pracovat k tomu novemu zam.na HPP ?Vite některá jak to je???