Holky jak to je, když jste na rodicaku a nastoupite do práce? Mám syna 2 roky a 4 měsíce, rodicak do srpna. Za 14 dní půjdu do práce, do jiné než před rodicakem, syn do školky. Musím to někde hlásit? Díky
Ne určitě ne. 1.9. jsem nastoupila a do 20.9. kdy byli malému 2 roky hlídala babička. Pak nastoupil do školky a teď mi ještě normálně přijde rodičák (poslední )😉
nenahlašuje se nikde, dělala jsem po celou dobu RD - nejdřív na dohodu,pak na zkrácený úvazek a bez problémů.
@bervidova Můžu se jen zeptat, jak je to s případným omezením? U DPP jsem někde četla, že se smí dělat 300 hodin ročně, u DPČ jen 20hod./týdně... a jak to je s tím zkráceným úvazkem?
Vypadá to, že budu mít možnost (nechci to zakřiknout) a ráda bych dělala - resp. měla bych možnost - cca 16 dní v měsíci 8 hod./denně. O dítě se mezitím bude starat tatínek.
@deathy je to max 20 hodin,ale muze se to zprumerovat za celou platnost dohody,max. za 52 tydnu. Ja jsem pred rodicakem delala tak,ze jsem nejprve mela dpp a po vycerpani hodin dostala dpc. To mi pak prumerovali,nektery tyden jsem mela vic nez 20 hodin,jiny pak zase min. Podle prace. Vzdycky to nejak vyslo,resp.se to udelalo 🙂
Holky poraďte mi prosím,kdyz jsem na rodicaku u zaměstnavatele a chci nastoupit do jine prace,mam davat výpověď u toho zam.kde mi plati rodicak?a pote i ukoncit rodicak a jit pracovat k tomu novemu zam.na HPP ?Vite některá jak to je???
Nic se nemění, budeš dal pobírat řidičák a zároveň budeš mít plat. 😉 Také jsem to tak měla dva měsíce.