Nástup do práce před koncem RD, budu vracet něco z RP?

ilona87
13. črc 2016

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat.
Do práce bych měla nastoupit 17.10., RD mám vyplaceno už celou. Prcek jde od 1.9. do skolky. Myslíte, že bych mohla nastoupit do práce už od 1.10., aniž bych musela vracet něco z rodič.prispevku?

nita1984
13. črc 2016

Rodičovský příspěvek a rodičovská dovolná jsou dvě věci. Není důvod, abys něco vracela, pokud už máš vyčerpáno

ilona87
autor
13. črc 2016

Rodičovskou dovču mám do 17.10., právě mi ale někdo říkal, ze kdybych chtěla nastoupitdriv, bzdu muset něco z příspěvku vrátit.

nita1984
13. črc 2016

Z jakého titulu? Max. by mohl být problém, pokud bys neměla celý vyčerpaný. Pokud máš, tak není problém. Můžeš mít rodičovský příspěvek na dva roky a rodičovskou dovolenou na tři.... nemuí to souhlait v délce. Ale nejrelevantnější odpověď ti dají na sociálce

j.a.n.i
13. črc 2016

@nita1984 I kdyby ho vyčerpaný neměla, tak pracovat při něm může bez omezení... a od 2 let je neomezená i školka.

thalia
13. črc 2016

Při pobírání rp se dá pracovat, takže vracet určitě ne. To hrozí jen pokud není vyčerpán rp a žena nezastaví jeho čerpání při nástupu na další md. Co se týče dřívějšího nástupu do práce, musí s tím souhlasit zaměstnavatel. Takže na datu nástupu se domluv v práci.

lulii
16. kvě 2017

@j.a.n.i Dobrý den, prosím, chci se jenom ujistit. Teď od června budu nastupovat do nové práce. Rodičovský příspěvek budu ale ještě pobírat do 3/2018. Není to žádný problém, že?

j.a.n.i
16. kvě 2017

@lulii Ne, není.