Zdravim damy, potrebovala bych poradit, nebo se trochu ujistit, zda je to tak jak myslim.
Mam syna 2,5 roku, RD do srpna, kdy mu budou tri. Jsem stale zamestnana, ale do te prace se uz vracet nechci, hledam si novou. Ted se naskytla prilezitost, ale musela bych zacit pracovat hned. A ted jak bych si to predstavovala - rodicak mi zustane az do toho srpna, syn pujde do soukrome skolky (ta by se platila z toho rodicaku), od zari snad do normalni, nastoupila bych do prace na HPP a v te stare dala normalne vypoved? Jde to takhle, nebo si to vsechno predstavuju moc jednoduse? :D Dekuji za odpovedi.
V zásadě si myslím, že by neměl být problém, ale určitě bych pamatovala na výpovědní lhůtu u původního zaměstnavatele.
a behem te vypovedni lhuty nesmim pracovat jinde?
@norae muzes, proto rikam ze nevim co delas za praci. Kdyby jsi napriklad pracovala v stare praci v Lidlu a nova je Kaufland tak nevim zda by ti Lidl umoznil takove smeny aby jsi mohla pracovat pro Kaufland, a obracene 🙂 je to o domluve a typu ukonceni pp.
jenze ja jsem do srpna jeste na rodicaku, takze kdyby ted dala vypoved, tak tam chodit nemusim, ne?
jasne, o tom, ze to nesmi byt stejny druh prace, vim (tedy, oboji je administrativa, ale uplne jine zamereni firmy a de facto i jiny nazev pozice). Spis jsem se tak nejak chtela ujistit.
@xpila pise ze by v zari nastoupila do nove a dala take vypoved. Tedy nova i vypoved v zari, tak to napsala. Jasne ze muze dat vypoved na RD, to ale pani uvedla jinak.
@norae tak to je uz jina vec nez vypoved a nastup v zari 🙂 hlavne ze si uz rozumime. At se dari v nove praci.
psala jsem "Ted se naskytla prilezitost, ale musela bych zacit pracovat hned." a "syn pujde do soukrome skolky (ta by se platila z toho rodicaku), od zari snad do normalni". Tedy do prace bych nastoupila v breznu, syna dala do soukrome skolky, od zari do statni, ale pracovala bych uz ted, rodicak by mi byl dal vyplacen. Jo, asi to pisu moc chaoticky, omlouvam se :D
@absintka19 dekuji, ale jeste neni nic jiste, snad to ale vyjde, proto premyslim, jak by se to pak resilo, vsechny smlouvy a tak
@norae ono klidne muzes mit i 3 zamestnani 🙂
jde mi taky o to, aby mi zustal ten rodicak, protoze jinak by se nam to financne moc nevyplatilo.
kazdopadne diky za odpovedi
@norae je to o domluve v stavajici praci. Zda pri vypovedi budou trvat na vyp.lhute nebo ne, a zvolite treba dohodu. Nevim co je to za praci zda muzete byt v jedne ve vypovedi a zaroven pracovat v druhe.