ahoj maminky, mám takú otázku, ktorá sa vyznáte, budem vám za odpoveď vďačná. v čase pôrodu, by som sme s manželom nemali splnat podmienky pre vznik nároku na rodičovský príspevok- konkrétne, v čase porodu ešte nespĺňame- dobu prechodného pobytu po 365 dní. Túto podmienku budemem spĺňať až vo veku 8 mesiacov. O rodičovský príspevok musím žiadať do 3 mesicov od narodenia, ako mi bolo povedané. Vznikne mi nárok na ten príspevok potom? alebo musím spĺňať podmienky v čase pôrodu? ďakujem.
ahoj snehurka, áno je. tak nakonie, že podmienky splname🙂
tak super, tak drzim palce, nech vsetko dobre dopadne
@snehurka845 ďakujem snehurka, teraz začínam riešiť, čo musím splňať aby som si to dala na dva roky, manžel má dobrú prácu- ako to rátam tak 70% 30 násobku denného vymeriavacieho základu či ako sa tomu nadáva má viac ako 7600. Tak neviem.
@snehurka845 Ahoj snehurka, prosím ťa čo všetko tvoja dcéra potrebovala k tomu aby tu v čr dostala rodičák? Mala uvedeného otca v RL? Moja situácia je taká že priateľ je Čech, ja žijem v ČR ale nemám tu zatiaľ ani prechodný pobyt ani poistenie, nič, som na pracáku na SVK... Poraď prosím ak vieš, díky 🙂
@tesska41 ahoj, otca mala uivedeneho v rodnom liste. Dokladala potvrdenie o prechodnom pobyte, zdravotne poistenie a potvrdenie zo slocenskej socialky, ze si na Slovensku neuplatnuje rodicak. Ona mala dieta zo Slovakom, ty mas s Cechom, takze mozes rodicak ziadat cez neho, teda mjusi byt zamestnany, aby si si mohla volit dlzku. A urcite to potvrdenie zo slov. sovialky, ze si neuplatnujes rodicak na Slovensku.
ahoj, moja dcera bola v CR mesiac,ked porodila a rodicak dostala. Stihla si akurat do orodu vybavit prechodny pobyt a zdravotne poistenie. A zo Slovenska musela dolozit, ze tam nebude rodicak poberat. Porodne si vtedy este mohla uplatnit na Slovensku, teraz sa to uz neda. A tvoj manzel je tiez slovak?