Napsat RD do životopisu?

elialen
8. srp 2017

Zdravím, končí mi rodičovská a chci si hledat novou práci. V průběhu rodičovské mi skončila prac. smlouva (na určito) a necelé 2 měsíce na to jsem začala na DPČ pracovat u jiné firmy, kde pracuji doteď. Uváděly byste v takovém případě, že jste byly na RD? Mám obavy, že mě nepozvou ani k pohovoru. Děkuji Vám za rady, hlavně HR maminkám 😉

luj89
8. srp 2017

@elialen ja si MD psat budu. Podle me s tim musi zamestnavatele pocitat. Navic v dnesni dobe praci seženeš snadno 🙂

blahova_andrea
8. srp 2017

já to v cv mám, stejně jako jiné události, které jsem za mateřskou stihla. v tvém případě třeba ta dpč. ono to hned vypadá líp, že jsi schopná být aktivní i při dětech. ač se na děti nikdo ptát nemá, tak to stejně nakonec vždy nějak vypluje a prostě se řeší jak to máš v případě nemocí, jestli má kdo hlídat atd. ono těžko chtít třeba zkrácený úvazek, upravit pracovní dobu, aby nebylo patrné proč 😀 ale záleží teda na pozici a tvých požadavích. neplatí to vždy samozřejmě. já mám v cv i děti, i mateřskou a eliminuji tím zbytečné výjezdy na pohovory, kde jsou matky dětí nežádoucí. pro mě i pro potencionálního zaměstnavatele by to byla ztráta času. pokud mě tedy na pohovor pozvou, tak už tuší, kdo jim tam přijde a s čím tak asi a zřejmě nebude problém se domluvit. aspoň tak to tedy vnímám celé já. a teď se modlím, aby mi to zdejší zkušenější nevyvrátili, že jsem totálně mimo 😅

konik_mischel
8. srp 2017

@elialen neuvádět - do toho nikomu nic není, když se vás zeptají na pohovoru, normálně uveďte, že jste byla na RD, ale v CV to nemá co dělat. Co ale uveďte je ta DPČ - a ani nemusíte uvádět, že je to DPČ. Normálně uvedete v CV firma xy ( např. 2015- 2016), firma xx (2017) a na pohovoru když na to přijde normálně uvedete že jste byla zaměstnaná a po ukončení doby určité pracujete při RD na DPČ.

beetlejuice1666
8. srp 2017

@elialen ja bych to tam napsala, ale nejak vtipne. Treba neco jako 2013-2017 MD a popis: time management, krizovy management, komunikace s narocnym klientem... vem vsechny cinnosti, ktere MD ma a preved je do vtipu na takove ty CV plky. Myslim, ze bys mohla zaujmout 😉

elialen
autor
8. srp 2017

@luj89 To sice ano, ale taky záleží na pozici. ☹

elialen
autor
8. srp 2017

@konik_mischel
To se mi také jeví jako nejlepší. Jinak by přece neexistovaly zakázané otázky ohledně dětí apod. 😉

elialen
autor
8. srp 2017

@blahova_andrea
A Vás už třeba na pohovor pozvali, i když jste to tam vedla? Asi to tam napíšu, jak radí konik_mischel.

blahova_andrea
8. srp 2017

@elialen tak já budu ještě rok doma. ale občas si hledám brigády a s těmi problém není. jak to bude příští rok s prací na hpp, to se teprve uvidí. ale s pohovory mám zkušeností dost a vím jak to chodí. proto jsem zaujala postoj, jaký jsem popsala 😉

herminka
8. srp 2017

Já jsem si hledala práci po více než pětiletém rodičáku loni o tomto čase. RD jsem v životopise neuváděla, na pohovory mě zvali, tam většinou proběhla otázka typu: "Máte tady mezeru, asi jste byla na mateřské, že?" a dál nikdo nic nerozváděl. Práci jsem si našla bez problémů.

petapetruska
8. srp 2017

ja myslim,ze je lepsi napsat Rd nez tam mit usek bez prace,stejne to kazdymu dojde..

legelata
8. srp 2017

@elialen Nejsem z HR, ale RD se obecně neuvádí, ale pokud jsi dělala DPČ, tak to tam určitě napiš.
@beetlejuice1666 Pardon, ale to je opravdu nesmysl. Jelikož jsme také měla možnosti cv uchazečů hodnotit, tak psát tam cokoliv "vtipného" je špatně.

journals
8. srp 2017

Nepsala bych. Stejne jako treba bych do CV neuvedla, ze jsem vdana a bez deti. Tohle personaliste neradi vidi a jedna mi dokonce treba doporucila na pohovory sundavat prstynek a hrat si na nezadanou. Smutne, ale je to tak. A i kdyz vim, ze se tu na me sesype kritika, tak ja se take do sveho oddeleni po par neprijemnych situacich snazila radeji prijimat spis bezdetne/se starsimi detmi. Osobne bych ale nikde nic neuvadela a nikoho na nic neupozornovala. Hlavne ne vtipne! 😳Nikomu do toho nic neni

tulikiss
8. srp 2017

do zivotopisu se uvadi veci, ktere maji relevanci k praci, to kolik cloveku je, jestli je vdany, ma deti a tedy byl snimi na RD se neuvadi, protoze to s praci nijak nesouvisi.
a jak se tu radilo napsat to tam vtipne, sorry ale takoveho cloveka bych na pohovor rozhodne nepozvala uz jen proto ze je videt, ze clovek nebere veci vazne a nevi co se slusi a co je vhodne.

kami1984
8. srp 2017

@tulikiss zaměstnavatele ale nemusí vůbec zajímat,zda jsem vdaná a mám děti.

kami1984
8. srp 2017

Já jsem na RD 6let, mám 4DPČ, ty tam uvedené mám,stejně jako pracovní poměr,který stále trvá. MD i RD nepíšu, už z principu se na toto zaměstnavatel ptát nesmí.

tulikiss
8. srp 2017

@kami1984 vsak pisu ze se to tam neuvadi

kami1984
8. srp 2017

@tulikiss promiň, blbě čtu🙂

hanule61
8. srp 2017

@kami1984 přečti si příspěvek tulikiss ještě jednou. Po vypsání, co nemusí zaměstnavatele zajímat, na konci věty uvádí, že se do životopisu nepíše. 🙂

kami1984
8. srp 2017

@hanule61 já vím, už jsem psala výše, že čtu blbě🙂

tulikiss
8. srp 2017

@kami1984 ja blbe pisu, muj vecny problem extra dlouhe vety do kterych se pak kazdy zamotava 😀

morningstar
8. srp 2017

Má úplně stejnou zkušenost jako @blahova_andrea

hanule61
8. srp 2017

@kami1984 v pohodě 👍

g_m
8. srp 2017

@beetlejuice1666 Nemyslím si, že tím člověk zaujme, spíš odradí. Jde o práci a pracovní věci ne vtipnou slohovku...

editah222
8. srp 2017

"Vtipné" životopisy vvyhazuju hned, přijde mi to neuctivé, trapné.
Když vidím v životopise mezeru u ženy tak je mi jasné, že byla na RD :D U chlapa se na mezeru ptám, většinou z nich vyleze, že se jednalo o práci na černo nebo kriminál :D :D

blahova_andrea
8. srp 2017

@kami1984 ptát se nesmí, ale všichni se ptají. automaticky řeknou, že samozřejmě odpovídat nemusíme, že vědí, že se ptát nesmí, ale co jako...když neodpovíš, tak je stejně všem jasno a máš body dolů

kami1984
8. srp 2017

@blahova_andrea ale raději to řeknu osobně než to dát do CV a třeba si jen tímto hned zabouchnout dveře

blahova_andrea
8. srp 2017

@kami1984 no a vidíš a pro mě je zas třeba problém si domlouvat hlídání, táhnout se kdo ví kam na pohovor, abych vlastně skončila hned mezi dveřmi u základních otázek. fakt to považuji za ztrátu času obou stran.

stastnablcha
8. srp 2017

jasne ze pisat. klamat do CV sa nevyplaca, aj tak sa to nakoniec vyplaví.

luj89
8. srp 2017

@blahova_andrea me prijde vtipny, ze se vsichni ptali, jestli planuji brzy otehotnet. Co cekaji, ze reknu neco jako ,,ano, do mesice chci byt tehotna a jit na rizikove tehotenstvi?,, 😀

blahova_andrea
8. srp 2017

@luj89 že? ono má se nebo nemá je jedna věc, ale praxe prostě jiná. já fakt nechci ztrácet čas na pohovorech o místa, kde je matka s dětmi problém a raději vezmou KOHOKOLIV jiného :-/