Na úřadu práce, vydá mi lékař neschopenku?

bessy33
24. črc 2016

Dobrý večer mam dotaz jsem evidována na pračku,v případě ze půjdu marodit vydává lékař neschopenku nebo jiný.doklad

luj89
24. črc 2016

A tím ,,půjdu marodit" myslíš týdenní nachlazení nebo něco vážného dlouhodobého?

lenickae
24. črc 2016

Neschopenku jako takovou vám vydá lékař pouze když jste zaměstnaná. Pokud jste vedena na ÚP, tak tam vám můžou dát jejich tiskopis a doktor vám na něj pak potvrdí, že jste byla od-do nemocná, resp. váš zdravotní stav vám nedovoloval plnit povinnosti uchazeče ÚP. Anebo vám to lékař napíše jako lékařskou zprávu. Někteří za to chtějí poplatek.

bessy33
autor
24. črc 2016

Záda byla jsem na pohotovosti daly.mi injekce a dostala jsem léky nevím jestli to do středy rozchodim na up jdu ve stredu

luj89
24. črc 2016

@bessy33 A proc tam nezavolas a nezeptas se primo na pracaku 😉?

bessy33
autor
24. črc 2016

Protože mam "úžasné protivnou urednici

j.a.n.i
25. črc 2016

@bessy33 Tim spis bys to mela resit s ni, abys ji donesla to, co ona pozaduje...

luj89
25. črc 2016

@bessy33 To je sice nepříjemný, ale i tak bych tam zavolala. Podle mě je lepší dostat správnou informaci od protivné úřednice než špatnou informaci od milé maminky na MK.

mejan
25. črc 2016

@bessy33 je to tak,doktor nevystavi neschopenku, ale potvrzeni o pracovni neschopnosti: zdravotni stav pacientky (jmeno,narozeni.popripade bydliste) odpovida pracovni neschopnosti od do. Pripadne takto jiz donest napsane a doktor da razitko a podpis

lenickae
25. črc 2016

@luj89 Někdy milá maminka na MK může být zároveň úřednice na ÚP 😉

luj89
25. črc 2016

@lenickae To máš pravdu 🙂. Snad sem nějaká maminka napíše a poradí. Stejně by ale podle mě měla být informovaná referentka, ke které zakladatelka chodí.

lenickae
25. črc 2016

@luj89 Tak je jasné, že přesné info by měla dát konkrétní referentka ÚP. Ale to jistě @bessy33 ví. Jinak já před mateřskou pracovala právě jako referent na ÚP, měla jsem pro uchazeče právě tiskopisy, o kterým se zmiňuji ve svém příspěvku výše. 😉

bessy33
autor
25. črc 2016

Holky dnes vyřízeno děkuji za vaše zkusenosti

kalutedi
12. srp 2016

Teď jsem řešila to samé,na pracáku chtějí od doktora doklad o rozmezí mé nemoci,abych tam nemusela docházet. Spíš mám teď další dilema. Z čeho budu živá? Dostanu poslední podporu a pak co? Mám se jít zeptat na sociálku na hmotnou nouzi? Poraďte, prosím. Díky

nat
12. srp 2016

@kalutedi ano muzete se zeptat na hmotnou nouzi ale vyrizeni trva az 3 mesice vyrizovala jsem to mamince nez nam schvalily invalidni duchod