Ahojky holky,nedostala jsem syna do školky a tim padem nemuzu nastoupit do prace.Předpokladam ze mi zamestnavatel da vypoved bez naroku na odchodne,protože tahle firma to prostě nedela ...materska mi konči 21.6.2014 a ja bych teda šla na pracak ,protoze stejne nemuzu do prace ,nebot nemam kam syna dat ,ale mam moznost chodit na uklid co delam už 2 rokem a tak se chci zeptat .zda-li pokud budu na pracaku jako nezamestnana je pro me lepsi ,kdyz budu delat na dohodu o provedeni prace a nebo na dohodu o provedeni činnosti ..jde mi o to ,abych z pracaku aspon dostala tech 2800kc ...vyznate se v tom nekdo?
@iira Tak jelikož do práce nemůžeš nastoupit ty, tak není důvod, proč by ti měl zaměstnavatel dávat odstupné... výpověď bys měla dát ty nebo se s ním dohodnout na ukončení pracovního poměru dohodou. A jak již bylo psáno, při pobírání podpory si nemůžeš přivydělat nic, jinak při registraci na UP max. 4250,- a na daný měsíc ti pozastaví podporu, nepřijde o ni, pouze se její vyplácení posune.
Nevím, jak je to dnes, ale na pracáku asi nyní podporu nedostane, podá-li výpověď sama. Raději bych běhala po celé Ostravě a hledala školku, také jsem kdysi vozila dceru přes celou Ostravu, než jsem sehnala školku poblíž. Rozumné je také sehnat si i hlídání, domluvit se na slušné pracovní době. Mít místo je v dnešní době valuta. Do šervna je času dost a v září už místo může bát. Chce to zabojovat. Nebo si začít budovat své pčivýdělky z domu. Je toho dnes hodně a dá se. Mám to ověřeno, sama jsem tím prošla.
Pokud vím, tak pokud chceš dostávat podporu, už si nyní přivydělávat nemůžeš ☹