Prosím o radu, v prosinci se budu vracet k současnému zaměstnavateli na částečný úvazek. Chtějí mi ale upravit moji současnou smlouvu na 18,75hod. Nebude to pro mě nevýhodné,když bych pak na plný nenastoupila,ale byla znovu na MD?
Vzniká-li za trvání stejného zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte nárok na peněžitou pomoc v mateřství (dále jen "PPM"), porovnává se denní vyměřovací základ před redukcí s denním vyměřovacím základem před redukcí u předchozího dítěte. Matce náleží PPM z vyměřovacího základu, který je pro ni výhodnější.
@luciik22 ano, přesně tak (pokud to bude do 4 let věku předchozího dítěte). Mám to stejně, vrátila jsem se na částečný úvazek a protože jsem chtěla vědět, jak to bude s případnou další mateřskou (abych si paradoxně nepohoršila), tak jsem se ptala v poradně Aperia a tohle mi napsali. 😉
Tak to mě zajímá. Mně upravili smlouvu dodatkem na 10 hodin týdně, pak mi dávali dpp a když je porod do 3 (nebo 4 let) dítěte tak se mateřská počítá stejná jako u prvního, což mi teď potvrdili. Jaké jsou zkušenosti ostatních?