Ahoj maminky 🙂 chci se jen zeptat a poradit se, ohledne papirku na penize v obdobi neschopnosti. Vubec nevim, ktera bije 😀😀 Dnes mi sestricka vystavila 2 listky. Jeden k 30.4. A druhy k 16.5. Na neschopence jsem ale az od 2.5. Ten s datem 30.rekla, ze muzu odevzdat jiz ted kdykoliv a ten s 16.az po tomto datu. Jakto, ze mam odevzdat papirek s datem 30.4., kdyz na neschopence jsem az od 2.5.? Omlouvam se predem za stupidni dotaz 😀😢
Je mi to prave nejaky divny, tak jsem z toho nejaka zmatena. No dojdu s tim prvnim do prace za mzdovkou a bud me s tim vyhodi nebo ne 😂
@lee92 presne tak bych to udelala, mozna se sestricka spletla a napsala tu neschopenku spatne, ale fakt nevim :/
No ja se ji jeste ptala, zda tam nema byt 30.5., jako kveten uz a ona ze ne, ze je to ke konci mesice dubna. Tak zda tam hraji roli nejak ty svatky a vikend. No uvidime...kazdopadne dekuji za reakci 😉
Ahojky, mno pokud máš vystavenou neschopenku od 2.5.2017, lístek na peníze k 30.4.2017 musíš vrátit zpátky k lékaři. Je to úřední dokument, který nesmí být ,,jen tak'' vytavený. Sestřička neměla asi svůj den.
Lístek na peníze k 16.5.2017 by neměl být rovněž vystavený a to z toho důvodu, že lékař je oprávněný vystavit tento dokument pouze 3 dny dopředu anebo zpětně. Ale tak dobře, lékaři to takhle dělají. Lístek na peníze k 16.5.2017 odevzdej až toho 16.5.2017, aby se právě výše uvedeným v práci neohradili. Kdyby něco tak piš 🙂
@miklovka Lístek k 16.5.2017 mi vystavila opravdu dopředu, abych zbytečně prý nemusela chodit (je mi jasné, že se to nedělává). S tím zajdu až po tom 16.dni v měsíci. Ale ten s tím datem 30. opravdu nějak nechápu.
A uplně blbě ještě, proč sestřička vystavila papír třeba zrovna k tomu 16.? Hraje v tom roli, že prvních 14 dní platí zaměstnavatel? Nikdy jsem ještě na neschopence nebyla, takže je to pro mě španělská vesnice.
Každopádně mockrát děkuji za reakci 🙂
@lee92 no jaaa myslim, ze bys mela mit ten prvni k 2.5. Jako je neschopenka a druhy je uz od 16.5., protoze tech 14dni te plati zamestnavatel a ten dalsi se pak posila na socialku, coz by datumove odpovidalo, 30.4. Je proste blbost 🙂
A jeste tedy, s listkem s datem 16. hned nejak po 16.zajdu. A kdy mam od sestricky cekat tedy dalsi listek? Staci az na kontrole, kam jdu 4.6. Nebo mi ho musi napsat jeste driv😲🙂
@lee92 na konci mesice znovu, k poslednimu vyzvednout a hned odvezt do prace, bohuzel je s tim strasny litani :(
dávalo by to logiku, jestli jsi byla na nechopence už v dubnu, odevzdat lístek na peníze ke 30.4., pokud jsi na neschopence až 2.5. tak logicky bys měla odevzat zaměstnavateli lístek s neschopenkou při zahájení k 2.5. (UŽ PŘESNĚ NEVÍM JAKÉ BARVY JE TEN PRUH) a pak druhou část k ukončení 16.5 (S JINOU BARVOU PRUHU), pokud by ti pokračovala neschopenka do června, tak k 30.5. se dává zaměstnavateli opět lístek na peníze (POTVRZENÍ BEZ PRUHU). Snad jsem nějak pomohla.
@lee92 ahoj, to je zvlastni, ja mela presne den kdy jsem nastoupila na neschopenku, prvnich 14 dni plati zamestnavatel, pak uz socialka, druhy z toho duvodu odevzdavas az 16teho. Zasla bych do prace s tim prvnim a uvidis, treba to maj nahlaseno uz driv, nebo to je kvuli tomu, ze byl vikend, nevim, ale mel by se shodovat datum na listknu na penize s neschopenkou :/