Dobrý den, ahoj,
chci se zpetat, kdo máte zkušenosti, nebo jste mzdová účetní. Dostala jsem nabídku práce na mzdovou účetní, zaměstnanců kolem 380 a na starosti bych měla opravud jen mzdy, personální oblast jen okrajově. Kolik se pohybuje mzda mzdové účetní? nemám ani tucha, kolik si mám říct... zatím mi plat neřekli. Mzdovou jsem dělala asi pět let, než jsem šla na mateřskou a to je před pěti lety...
Kolik si mám říct? Je to na plný úvazek...
a hl kde, platy se po ČR dost liší, případně mrkni na další nabídky v jiných firmách v tom samém městě, někde to rozmezí od do uvádějí + máš asi nějakou představu a pod nějakou částku by jsi nešla
no dívala jsem se na inzeráty, ale tam je to bída, jde o Uherské Hradiště, ve Zlíně už asi lepší, ale dojíždět se mi nechce, to je spousta času na cestách. našla jsem tu inzerát na mzdovku za 30 v hrubém, což je hoooodně málo...
Já v létě reagovala na inzerát mzdové účetní junior v Pardubicích. Mzdové rozmezí bylo myslím 30-35 hrubého. Pro mě by to znamenalo 40 minut dojíždění. Přijde mi, že účetní a administrativní pozice snad zmizely jen do krajských měst a na okrese je to jen o známostech. 🤷
@remita Ono to asi bude odpovídat, co jsem se teď tak dívala, je to teda smutné. Pak je to o tom promyslet a spočítat (nejen finance, ale i čas), kdybys dojížděla, zda by se vůbec vyplatilo. Případně si najít více firem jako externí účetní a dělat na sebe z domova.
@remita Jasně UH není Praha. Během 5 let se v tomto oboru hodně změnilo tak by to byl plat nástupní. Na druhou stranu pokud je to firma kde budeš sama, tak 380 zaměstnanců je hodně a pod 40 000 bych nešla, pokud je to firma kde tě bude někdo zastřešovat, komunikovat se státní správou, řešit exekuce, nové zákony atd. pak by rozmezí odpovídalo 30 - 40 000.
Mě třeba teď ve velké společnosti okolo 300 zaměstnanců na 1 mzdovou nabídli necelých 30 tis hrubého nástupní mzda. Což mi připadá hodně málo ale někoho očividně našli. Já bych si za práci o které píšeš představovala přes 40 tis, zaměstnanců bys pod sebou měla hodně.
Jinak taky hledám práci po 4 letech doma, při odchodu na MD jsem o 40 tis hrubého ani nesnila, teď je to celkem reálná částka na kterou bych se mohla dostat..
Mzdovka je široký pojem, záleží na konkrétní náplni práce, velikosti týmu. Samostatná mzdovka na tolik zaměstnanců se vším všudy je masakr. Podle aktuálního mzdového průzkumu je to v kraji cca mezi 40-45 - krajské město bude výš, zbytek nejspíš níž. Pokud je to spíš pozice juniorská, kde se předpokládá dovzdělání v oboru, ne jen zaučení v procesech firmy, tak bych čekala spíš kolem 30-35.
Podívejte se na rozmezí v regionu, kde práci hledáte. Nejen na mzdovou, ale i všeobecnou účetní. Na takovou velkou firmu bych se nebála říct si o 40+. Ovšem záleží, jaké máte zkušenosti. Pokud Vás bude někdo zastřešovat (hlavní účetní, finanční ředitel/-ka, ...), tak 30-40 tisíc.
Já bývala back-office úředník, i s účetnictvím (finále dělala hlavní účetní) a vším kolem administrativy pro malé firmy. No 25 tisíc 🙂 Teď jsem regulérní účetní a momentálně mám 36 tisíc hrubého v základu. Olomoucko.
tak jsem zjistila, že je to různé... někdo má víc, někdo víc, asi hodně záleží na firmě. zjistila jsem, že i 48 tisíc v hrubém je možné... není to jen čistě mzdová účetní - má i část personalistiky, ale jen 130 lidí, takže asi tak... co se týká inzerátů, tak nic moc. ale mzdové účetní tam jsou dlouho a i opakovaně stejné inzeráty, takže je mzdových účetních asi málo
To záleží na více okolnostech, za mě 45 000 hrubého.