Dobrý den, zaměstnavatel mi již po druhé zaslal vyplatu na jiny účet, než jsem požadovala. Mam písemne potvrzené, ze cislo účtu bylo změněno, v reálu k tomu však nedoslo a moje mzda dorazila na účet expartnerovi, který má účet v blokaci. Nemate někdo zkušenost,jak se bránit, když toto zcela evidentně byla chyba ucetni? Přece nemohu zůstat zcela bez peněz. Jedna se o vyplatu za červenec a je začátek září.
Normálně pohroz úřadem práce, že nemáš mzdu... A současně víš, že peníze poslala jinam, což je podvod...
Určitě bych šla za účetní, ať ona sama zažádá na bance s tím, že mzda byla vyplacena omylem na účet jiné osoby. Klidně ať doloží tvou pracovní smlouvu, kde bude jasně vidět, že to je mzda pro tebe a nikoli pro majitele účtu. Současně ať bance doloží, že jsi žádala o výplatu na jiný účet a ona že to zvorala - ať to ona komunikuje s bankou expartnera. Komplikací samozřejmě bude to, že účet je v blokaci, ale toto jsou prostě chybně vyplacené peníze, ponechat si je by bylo neoprávněné obohacení.
@kozlice95 Pokud jsi zaměstnavateli oznámila a máš to i písemně doloženo, že jsi změnila účet, pak je jen jeho problém, že to nevzal na vědomí a úhradu zaslal na staré číslo účtu. Doporučuji písemně, doporučeně zaměstnavatele vyzvat k uhrazení dlužné částky s opětovným uvedením čísla účtu. Pokud tak neučiní, řešit věc soudní cestou. Bohužel to však je na delší dobu. Ale to, že peníze poslal i přes oznámení na jiné číslo účtu tě nemusí zajímat. To je jeho pochybení a případný soud ti dá za pravdu.
Ja osobne bych nastoupila na ucetni a zeptala se, jestli je blba nebo jaka😁No a taly bych ji uz servala. A to jsem celkem klidne clovek. Druha vyplata uz, za chvili treti. Tak at ji nemas tam. A pozadovala bych vyplaceni. Zvlast kdyz to mas pisemne potvrzene. At to zacaluje ta neschopna ucetni nebo at zazadaji o vraceni.