Ahoj... prosím o radu. Jsem na RD do 1.3.2012 na 2roky. Plánujem druhé mimi, ale nevím zda musím porodit do konce RD abych měla nárok na další PPM a pak MD a volbu 3let. Nebo můžu otěhotnět před ukončením MD a nastoupit na nemocenskou. Prej musím odpracovat 180 dní, abych na to měla nárok. Smlouvu mám na dobu neurčitou. Děkuji všem za odpověď... 🙂
@helos1 pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, můžeš po skončení RD nastoupit na neschopenku a do další mateřské (na kterou máš nárok a nemusíš nic odpracovávat) budeš na PN. Můžeš samozřejmě volit i délku rodičáku.
taky to možná budu řešit, jen mě zajímá, jestli mi dr musí tu PN napsat, já si totiž dost nedokážu představit, že bych třeba ve 4. měsíci těhotenství a 2 letou dcerou šla na pár měsíců do práce...o 2. se začneme snažit během podzimu, tak jsem zvědavá, jak to dopadne
tohle téma mě taky zajímá, jsem na dvouleté rodičovské, v prosinci 2011 mi skončí a chtěla bych v tu dobu otěhotnět a rovnou nastoupit nemocenskou.
Ale já už zaměstnaná nejsem, ukončili jsme to dohodou v květnu 2010 s mým zaměstnavatelem, protože zrušil mojí vedoucí pozici a dostala jsem odstupné.
Poradítemi někdo, jestli budu mít nárok na vyplácení PPM s dalším miminkem?
Ahojky tak já to mám to samé🙂 mě končí rodičovská v říjnu a do té doby musím otěhotnět a nastoupit na neschopenku 😉 jestli jseš stále zaměstnaná tak žádných 180 dní odpracovat nemusíš.