Musí mi dát zaměstnavatel smlouvu na dobu neurčitou?

zdrivana
8. čer 2016

Ahoj holky,
s přítelem bychom se chtěli pokoušet o miminko a já zvažuji jestli ještě nepočkat, až dostanu pořádnou smlouvu. Jsem paní učitelka v hudební škole (do toho ještě studuji VŠ), mám dohodu vždy od 1.9. -30.6., už potřetí. Zajímalo by mě, jestli už mi zaměstnavatel musí dát smlouvu na dobu neurčitou? Nemám celý úvazek, jen menší půlku. A další věc, měla bych nárok na mateřskou ? Na netu je plno diskuzí a kdejakých článků a už jsem z toho jelen. Díky

z_kopretinka
8. čer 2016

Pokud pracujete u zaměstnavatele na dohodu ať už DPP nebo DPČ neplyne z toho povinnost uzavřít pracovní smlouvu. Počet dohod se nepočítá do limitu 3x smlouva a pak doba neurčitá. Protože dohody jsou Dohody konané mimo pracovní poměr, proto na ně toto pravidlo neplatí. Jak je to s nárokem na mateřskou to nevím.

blondynka400
8. čer 2016

@zdrivana na MD máš nárok, jestli pracuješ na DPČ nad 2500 naebo DPP, kde si měsíčně vyděláš víc než 10 tis měsíčně. A splňuješ podmínku 270 odpracovaných dnů.
Zbytek bylo popsáno výše, dohoda a klasický PP spolu nemají nic společného a DPČ nemá limity, DPP je omezeno 300 hodin /rok.

zdrivana
autor
8. čer 2016

Děkuji za vysvětlení @z_kopretinka a @blondynka400 🙂