Multi level marketing jako práce. Co myslíte?

17. črc 2024

Ahoj holky, uvažuji o jedné věci. U nás v práci to stojí za nic a že bych možná dělala multi-level marketing. Jaká firma, to není důležité. Vesměs všechny usilují o jedno. Moje mentorka mi maže med kolem pusy, jak to dělá už 5 let, příjem pod 30 000 prakticky nemá, dělá z domova a tolik hodin, kolik může a chce, svoboda, časová nezávislost. Prý ji to umožnilo odejít od tyrana, jinak by musela s ním dám žít a trápit se. Ptala jsem se, jak pracuje ona. A začala, jako vždy všechny, produkty, které pomáhají zdraví. Prý zhubla (to já pri svých 47 kg opravdu nepotřebuju), ale jsou tam i jiné věci, i pro děti a musím se s nimi stotoznit, aktivně je používat, nemusim pochopitelně všechny, ale co mě zaujme, pak tu osobní zkušenost sdílet, jiné ženy si to všimnou a osloví mě dál. Je to divné, člověk přeci hledá práci proto, že peníze nemá s potřebuje a ne proto, aby si kupoval nějaké produkty, které třeba ani nechce, nepotřebuje? Prý stačí pod sebe zaregistrovat další lidi a hned mám má produkty. Jenže lidé na takovy typ spolupráce nestojí fronty..máte někdo zkušenost? Jestli pozitivní a klidně i negativní. A vás názor? Opravdu je to cesta k vybudování nezávislosti, pasivního příjmu? Nebo je to už dávno passe a ti, co něco vydělali, už to i utratili. Už jsem totiž zkusila Amway před 11 lety a bylo to úplně o ničem. Ale vím, že je firma a firma. Jen nevím..

ines76
17. črc 2024

Nemam zkusenost jako prodejce, ale jako potencialni zakaznik mam pocit, že je trh hodne nasyceny, v praci to nabizi nekolik zenskych (avon, oriflame, just), vsude mozne (v nakupaku) vidim pohazeny katalogy, na fb kazdou chvili v mistni skupine maminek, bud opravdu mistni maminky, nebo zensky kdovi odkud se vtiraji a bud nabizeji prijem (chteji zaregistrovat lidi pod sebe), nebo ty vyrobky, vetsinou tajemne - nereknou od jake firmy, ale na jejich profilu je to k dohledani... jak zacnu cist jak mely deti ve skolce porad nemocny a pak zazrakem zdravy, tak je mi to jasny a dal nectu. Jednou jsem zkusila Euronu a pak me ta prodejkyne "pronasledovala"...

lv
17. črc 2024

Znám lidi, co jim to jde (pár) a spoustu těch, kterým ne. Předpoklad je výřečnost, tah na branku, široký okruh osob kolem sebe, nevzdávat se při neúspěchu (výrobek si objedná třeba 1 z 10?). Já MLM nepoužívám, předražené aby to platilo všechny ty manažerky a kvalita tomu neodpovídá. Pasivní příjem tedy ne, to už musí být někdo na koho dělají a kupují stovky lidí.

martt
17. črc 2024

Můj táta, když byl bez práce zkoušel Herbalife. Musel si koupit produkty a ty pak prodávat a hledat si lidi pod sebe. Nešlo mu to a prodělal na tom. Teď je ten trh daleko více přesycený než před těmi cca 20 lety. Pokud to je forma musím nakoupit produkty a ty prodat sehnat pod sebe lidi abych vydělával, tak ja osobně bych do toho nešla.. Pokud by se jednalo o něco jako je Avon,Eurona... Tak proč ne, ale spíše jen jako přivýdělek než jako hlavní příjem.

marketa1218
17. črc 2024

Já jsem to nedělala, jeden čas manžel zkoušel Herbalife, no stálo ho to spousty času. Nahánět potencionální klienty ale i dost peněz, musel si ty produkty samozřejmě koupit. Jo, občas prodal něco po rodině nebo kamarádům, ale samozřejmě to nevydrželo. Já to vnímám i tak,že kolikrát ty lidi s tím otravuješ . Tohle mě absolutně neoslovilo.

simkrk
17. črc 2024

Já jsem se do něčeho takového pustila😁🫣 klidně napis zpravu a mužem se o tom pobavit... O jakou firmu se jedná, jaky je jeji koncept a jaky ja na to mam nazor, jak se mi daří nebo nedaří.. 🤦🤣

dura175
17. črc 2024

Řekla bych, že povědomí o podobných firmách je veskrze negativní. Obzvlášť produkty na hubnutí jsou na trhu už od revoluce a kdyby to byl takový zázrak, tak nejíme nic jiného. Dokážu si to představit jako přivýdělek, pokud máš dobré přesvědčovací schopnosti a široký okruh kamarádek a známých. A možná ještě tak kosmetika nebo úklidové prostředky. Ale ty hubnoucí preparáty jsou mimo. Na vybudování pasivního příjmu to rozhodně není, to radši poslechni pár investičních podcastů a vlož svoje peníze do indexu.

ele_nka
17. črc 2024

Mě do toho lanařili jednou a upřímně na to nemám žaludek. Většinou vnucuješ něco předraženého někomu kdo na to nemá, protože lidé s vyšší finanční gramotností si to nekoupí... 🤷

exbordelar
17. črc 2024

Me tady na tento typ privydelku jednu dobu lanaril kamarad, doprovazela jsem ho ma ruzne motivacni prednasky, kde dokonce vyhlasovali viteze mesice apod. Spocivalo to v tom, ze prodavas taky nejake produkty a cim vic lidi mas pod sebou, tim vic se ti hrne ten pasivni prijem.
Podle me je to blbost a zadny pasivni prijem ti to neudela, protoze aby si clovek vydelal timto zpusobem korunu, tak do toho musi investovat spoustu casu, energie, stresu a nervu, a to rozhodne nerovna se pasivni prijem. Ale aktivni. A dost nezazivny. Takze ja jsem to nekolikrat s diky odmitla a kamarad, to casem taky vzdal a radeji se venoval oboru, ktery vystudoval.
Ale, diky tehle zkusenosti jsem si precetla super knizku: Robert Kiyosaki: Bohaty tata, chudy tata. A je to o tom, jak jednotlivi lide (bohati vs. chudi) premysli nad penezi a celkove o financni gramotnosti.

mabs
17. črc 2024

Nikdy bych do toho nešla. Párkrát už mě někdo lákal, ale nestojí to za to. Vydělávat na tom, že vnucuješ něco kamarádům? Díky, nechci. Navíc je to drahé, není to tak kvalitní, jak se to tváří. Jestli tím někdo vydělává, tak ti, co jsou na vrcholu pyramidy.
Jinak kamarádka to zkoušela pro jednu firmu (ani nevím, jak se jmenuje) a musela absolvovat dvě školení v cizině. Za svoje peníze. Přitom firma se tváří, že to 'vzdělávání' svým 'zaměstnancům' hradí. Tak jen těm, co už pod sebou mají x lidí a profitují z jejich výdělků.

journals
17. črc 2024

Nikdy, nikdy, nikdy.
A jak slyším slovní spojení “pasivní příjem” tak utíkám co to jde!

kamino
17. črc 2024

Kamarádka s tím začala hned v devadesátkách a je za vodou, ale díky tomu, že je v pyramidě hodně vysoko - ti co s tím začali tenkrát, opravdu makali a vydrželi opravdu hodně slušně vydělávají, ale v této době bych do toho jako do hlavního zdroje příjmů nešla - ono chvilku budeš vydělávat na známých a příbuzných a jak toto vyschne, tak to asi tak veselé nebude. Jako vedlejšák proč ne, pokud jsi extrovert a umíš lidi ukecat, šance nějaké je, tedy pokud to není vyloženě tahák na peníze, kdy jak je psáno výše, že si musím vše platit sama..

95newmommy2020
18. črc 2024

Je to neskutečně trapný a vzlezlý. Kamarádka je bohužel tým Amway, pořád o tom mluví, pořád mě do toho nenápadně pushuje. A asi s ní kvůli takové kravině skončím.
Ještě chodí na semináře, které spíše připomínají nějaký sektářský slet.

5pajina55
18. črc 2024

Moje kamarádka mi taky tvrdila, že z toho má každý měsíc 12tis. Nevěřím jí ani ťuk. Lanařila mě do toho, říkám vůbec. Tak koupit něco od ní. Dala mi katalog bez cen, že ceny mi řekne pak 😄 Tak ji říkám proč bych si měla kupovat od ní šampon za 700kč když si za to můžu koupit top šampon Kérastase, za tu cenu.
Jako já jí mám ráda, ale přišlo mi vtipný jak mi fanaticky naučenou frází chválila produkty s tím, že po tom má člověk ale opravdu krásný vlasy. Sama je má totiž dost vysušený a celkově nevypadá jako někdo kdo by o pleť nebo vlasy nějak pečoval.
Ony tahle otravují ostatní, protože potřebují ovečky pod sebe. Ty pak něco prodáš a ona z toho má procenta.

dura175
18. črc 2024

@5pajina55 Přesně, kolikrát ti prodejci jsou chodící antireklama na jejich produkty. Měla jsem před lety možnost nakouknout do systému provizí jednoho MLM a člověk musel do firmy nejdřív nasypat spoustu peněz za produkty, aby dostal určitou slevu. Jeho výdělek pak byl rozdíl mezi cenou, za kterou produkty koupil a za kolik je pak prodal. Pasivní příjem na nižších úrovních nebyl prakticky žádný, až od určitých pozic, na které se mohl dostat málokdo.
Mně se tento způsob prodeje příčí právě z toho důvodu, že to působí fanaticky a falešně. Za prodejem je hodně nátlaku, citového vydírání a lží.

exbordelar
18. črc 2024

S hlavne, pokud je ten produkt opravdu dobry a uzitecny, tak nepotrebuje takto nesympaticky prodavat. Takze tady jde primarne o jakousi kaskadu vydelku, ktera ma ale chabe zaklady, coz je samotny pseudoprodukt.

drep
18. črc 2024

Já bych do MLM šla v jediné situaci: kdyby mě fakt hodně štvaly kamarádky a už bych nevěděla, jak se jich zbavit. Na to MLM funguje znamenitě.

mabs
18. črc 2024

@dura175 jojo, bývalý tchán prodává produkty s nějakou zázračnou léčivou houbou pro zdravý životní styl. Sám má skoro 180 kg 🤦 Reklama jak prase 😂

moni_12
18. črc 2024

moje tychne pracuje v MLM, vydělává ji to dobře, je to její život, produkty užívá a já jim věřím.. ale začínala při stabilní práci, jako koníček, nejdřív nevydělávala nic, postupne se to navyšovalo...ale trvá to, rozhodně bych nečekala vysoke výdělky v prvních měsících. Stojí to hodně úsilí, kontaktování lidi, prodej....

autor
19. črc 2024

@moni_12 vždyt já bych nečekala, že hned první měsíc vydělám závratnou sumu. A rozhodně bych zatím neopustila svou práci, to by musel být ten MLM dlouhodobě na výši výdělku v práci, ne li vyšší, abych ji nechala. Ale tchyně je možná rozená obchodnice, našla se v tom, možno má dobrého mentora, který ji vede.

mabs
19. črc 2024

Tak jestli jsi čekala, že ti to všichni vychválí jako skvělý job, tak do toho jdi 🤷

moni_12
19. črc 2024

Ok, já to právě pochopila, že chceš z práce odejít a dělat MLM. Hm tak záleží na produktu, tchyně má produkt dobrý, sama užívám, ale je to opravdu o oslovování lidí, nabízení produktu aktivně...a chce to, aby to ti lide kupovali pravidelně, abys z toho ty pravé něco měla. Když to koupí jednou, fajn, ale ty musíš ty lidi neustále motivovat, být s nimi v kontaktu, ptát se, jak se jim to líbí , aby prostě kupovali pořád dál a dál, bez toho peníze nemáš.
Mně by to dávalo smysl, pokud ty sama produktu věříš , líbí se, tak přivydelek u stabilni práce, proč ne

autor
19. črc 2024

No, právě zaraží mě, jak to každá firma obaluje, že se nejedná o obchodování, ale o podávaní informací (jak trefné) a každá do jedné říká, že pomáhá lidem pořešit své zdraví. Protože zdraví je to nejcennější, co máme. Moje máma by tomuto nevěřila, já třeba ano, protože s.ačky z lékarny mi nezabírají. A pořád melou o tom, jak se po mateřské nemusí vracet do práce, nemusí si hledat novou práci, rozhodují si o sebe, co budou dělat a ne néjaký zaměstnavatel, rozhodují si o výšce svého výdělku a ne od toho, kolik jim milostivě někde odměří. A je to asi o tom, pravidelně si ty produkty kupovat, být s nimi stotožněná, mít po sebou síť prodejkyň a ty pod sebou a ty další zase pod sebou.....No nevím, jestli na tom mám.

moni_12
19. črc 2024

Jj, ono to tak v podstatě je. Mně taky tchýně lanari, ať to dělám s ní, že budu panem svého času, že MLM má jen výhody... Ono to tak ale je, pracujes si kdy chceš, jak moc chceš a od toho se bude odvíjet tvoje výplata. Je to hodně o té komunikaci a prodeji. Mužu se zeptat, o jakou formu se jedná?

simkrk
19. črc 2024

Jak jsem psala výše, záleží jaky to je koncept, co se od tebe očekává.. 😁🤷😊 Ja si od jedne firmy produkty vyzkoušela a za mě to je pecka, takže to jsem opravdu s nadšením sdilela😊👌a na vlastní kůži vím, že to funguje... Ale když jsem se do toho dala, ty začátky jsou masakr nebo aspon u firmy u které stále ještě jsem... Plno videi o školení programu, produktech, jak nabizet, jak sdílet, různé akce, atd.. 😁 Mě to hltilo tolik času, že jsem prostě to nezvladala zkloubit z prací, dcerou.. 😁A do toho ještě vymýšlet, sdílet na soc. sítích... 👍😊 Jsem rada, že jsem si to vyzkoušela, protože u tehle firmy to je něco jiného než je avon, oriflame atd. 😁
Ale asi abych se tomu mohla věnovat na 100% tak byhc musela být bez práce, ale ty výdělky nejsou hnedka.😊 Malé benefity jo.. Ale výdělky ne..
Ale prostě zenskejm to pomáhá a i vydělává 😊👌

autor
19. črc 2024

@moni_12 je to firms Forever a LR.

mia5344
19. črc 2024

LR má výrobky opravdu kvalitní, tak bych se nebála je užívat. Ale taky jsou hoooodne drahé. Nicméně do MLM bych nešla, LR je na trhu už dlouho, je spousta lidí co se prodeji věnuje a za mě už na další, kteří by se chtěli vyšplhat vys už prostor není. Max možná kdybys měla přesah do zahraničí

murano26
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
murano26
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
veronicka89
23. črc 2024

Pokud na neco takoveho mas , umis byt presvedciva , mas ten tah na branku atd... tak bych to zkusila v jinem odvetvi nez v takovem do ktereho musis investovat . A hlavne podle me je to beh na dlouhou trat ...

Vybudivat si svoji stalou odebiraci a platici zakladnu lidi . Ptz nejsou klienti ti co 1x objednaji , ale ti co objednavaji pravidelne

asongforfay
23. črc 2024

Já bych skončila u: „Moje mentorka mi maže med kolem pusy.” Vlastně si to sama uvědomuješ, ale vidíš v tom jakousi naději vyřešení nespokojenosti s aktuální prací. Je to falešná naděje. Myslím, že už tu všechna negativa padla. Zamysli se zda by tě naplňovalo být pěšákem, na kterém někdo vydělal, snažící se vydělat na ostatních neužitečným způsobem, kterému sama nevěříš. Asi se ty firmy liší, ale principielně jde o to samé. Přeji ti ať najdeš něco smysluplného a jsi spokojená.