Mohu po ukončení RD na pracák, když vlastním ŽL?

luca76
30. črc 2014

Za 14 dní mě končí rodičovská dovolená (měla jsem ji na 3 roky) a během této RD jsem si přivydělávala na ŽL (nejednalo se o velké částky, cca 3000 kč měsíčně). ŽL jsem tedy měla jako vedlejší pracovní poměr při pobírání rodičovského příspěvku. Ráda bych se zeptala, zda se mohu po ukončení RD hlásit na pracák (abych taky nemusela platit sociální a zdravotní) nebo to není vůbec možné, pokud vlastním ŽL nebo zda existují nějaké omezení ohledně výdělku, tj. např když si vydělám pouze do určité částky měsíčně, tak mohu nastoupit na pracák. Zaměstnavatele nemám. Předem moc díky za odpovědi.

pavlapl
30. črc 2014

já si osobně myslím že když máš ŽL tak na pracáku tě nezaregistrujou musela by jsi ho pozastavit. Když ti skončí rodičák tak to budeš mít automaticky jako HPP.

somalicats
30. črc 2014

Živnost přerušit nebo ukončit, jinak ji po skončení RD budeš mít automaticky jako hlavní činnost s odvody na soc. a zdrav., a to i kdybys nic nevydělala. Jinak si lze přivydělat na pracáku, ale nikoli jako OSVČ, do výše cca 4tis (přesně Ti to řeknou tam) na dohodu či jinak.
@luca76

bajana
30. črc 2014

Suhlasim, ZL a teda OSVC sa s pracakom uplne vylucuju - bud jedno, al.druhe