Ahoj holky, mám na Vas dotaz ohledně mateřské 😖 . 28.2.2015 mi končí pracovní smlouva. Termín porodu máme 17.4 což vychází, ze kdybych sla 8 týdnů před porodem byla bych ještě v pracovním poměru (vychází to zhruba na 23.2) v tomto případě bych papíry od doktora odevzdavala v práci a nebo už na úřadě prace. Melo by na to vliv i to ze jsem od října doma v pracovní neschopnosti? Děkuji za vaše názory a zkušenosti 🙂
Dobře, děkuji 🙂
@ninulinek Žádos to peněžitou pomoc v mateřství od gyndr. budeš odevzdávat v práci, ale tam bys je podle mě odevzdávala i kdybys už byla po skončení pracovní smlouvy - oni ti tam musí uvést příjmy pro výpočet výše mateřské a to tam úřad práce těžko bude vyplňovat. Takže i v případě, že už bys byla hlášená na ÚP, ale v ochranné lhůtě, papíry bys odevzdávala poslednímu zaměstnavateli.
Neschopenka vliv na mateřskou nemá, i na nemocenské jsi nemocensky pojištěná, protože ti trvá pracovní poměr.
Nechopenka má vliv pouze na krácení nároku na dovolenou, ale to se tě, vzhledem ke končící smlouvě beztak asi moc netýká.