Dobé ránko,prosím vás chci se zeptat,jsem matka samoživitelka.dělala jsem12tky doted nebyl problém s hlídáním,střídala jsem se s mamkou,ale mám školačku v první třídě,ale ted bohužel o prázdninách ji nemám kam dát,dřív chodila do školky,take to bylo super navíc druhá dcera má školku prvních 14 dní zavřenou.takže to je uplně v háji.nemám je prostě kam dát a dovolenou mi nechtěji dát.navíc jsem dala výpověď jdu jinam.mám 2měs.a dřív mě nepustí na dohoudu.mám jako samoživitelka nárok na to, aby mi umožnily dělat jen na odpoledne?Prosila jsem šéfa o změnu směny ale doted se nevyjádřil.dík za odpovědi
a vzahuje se to i na to že už tamdělám půl roku a potřebuji to ted na ty prázdniny?
Jediná možnost co mě napadá jít k doktorce pro hlídačenku 🙂 Zaměstnavatel by ti to měl umožnit, ale z vlastní zkušenosti vím, že ho nezajímá, že nemáš hlídání pro děti :(
Taky mám problém přes prázdniny s hlídáním. Sice mám manžela, ale ten jako jediný nedostal v létě žádnou dovolenou, protože ho nemá kdo nahradit a máme školku pouze na 3 týdny a hlavně mě nikdo ani 5 týdnů dovolené nedá. Taky vůbec nevím co mám dělat. Od února jsem nastoupila do práce a nemůžu si moc vyskakovat že potřebuju dovolenou když pracuji v obchodě a jsem tady jen s kolegou. Babička bohužel funguje jen 1 a ta taky chodí do práce. A dědové neexistují vůbec :(
Ani ve snu mě nenapadlo, že bude tak těžké se vrátit do práce :(
tak to sme na tom stejně dovolenou mi taky nechtějí dát.jedině odejít hned a dostat ačko nic jinýho mě nenapadá.je to hrozný
@martulinecek Co příměstské/přívesnické školky? Třeba u nás (Babice nad Svitavou) pořádáme 3 týdny a plno máme jenom 1 týden, 2 turnusy jsou ještě volné... takže naopak o školku v létě zájem není... Určitě v okolí něco bude, zkuste se poptat. Nebo se domluvit s nějakou maminkou, která je ještě doma, zda by za úplatu dítě nepohlídala (takto se domlouvala se mnou má kamarádka).
@verdos na tábor jde ale až srpen,bohužel o něj byl velkej zájem a je všude plno.kamarádku nemám
@verdos U nás funguje hlídání, ale 20000 za měsíc(10000 za jedno dítě)?? To mi příjde trochu moc. A tábor tu máme 1 a to mám zrovna školku a hlavně tady berou děti až od 6 let a té mladší jsou teprve 4 roky :( Bohužel nemám ani žádnou kamarádku, která by mi děti pohlídala.
Asi bydlíme ve špatném městě :(
nebo protáhnout neschopenku,ted jsem na ni týden.ale nechci bejt odkázaná pouze na vycházky
@martulinecek áčko bych nedávala u nás se dá vždycky domluvit s doktorkou a můžeš být doma aspoň za nějaké peníze.
@mlynkova85 přesně,malé je 5 tu mi nikam nevemou
@mlynkova85 právě že s tím zaměstnavatelem není ani pořádná kloudná řeč,
@martulinecek Jako samoživitelka to máte asi dost těžké, k nám jsou na léto zapsané děti i tam od vás, ale počítám, že mají auto...
Školka u lesa v létě nefunguje? (jen se ptám, nemají nikde žádné info)
Nějaká volná místa jsou ještě v Bílovicích - to máte dostupné vlakem vcelku snadno... - záleží, kdy nefunguje vaše školka (http://lesniskritci.cz/o-skolce/letni-primestsk... )
Jinak nedaleko od nás funguje ještě Šneček (Kanice) (http://www.snecek-kanice.cz/ ) - ale to už je pro vás asi obtížně dosažitelné, ale třeba něco podobného funguje i někde u vás... Zkuste hledat, takových služeb je dost, na překlenutí krátkého období by to snad šlo... Nebo kdybyste sehnala někoho, kdo tam dítě dopraví.
Ano máte nárok o úpravu směn, pokud tomu nebrání vážné provozní důvody. http://odbory.info/obsah/30/pracovni-doba-matky...